Hlavní obsah

Schiavoneová vydřela výhru v maratonském utkání za 4:44 hodiny

MELBOURNE

Nejdelší zápas ženské dvouhry v historii grandslamových turnajů sehrály ve 4. kole Australian Open ruská tenistka Světlana Kuzněcovová a Italka Francesca Schiavoneová, která po čtyřech hodinách a 44 minutách zvítězila 6:4, 1:6, 16:14. Zápas překonal loňský maratonský duel Barbory Záhlavové-Strýcové s Ruskou Kulikovovou v prvním kole, v němž česká tenistka slavila výhru za čtyři hodiny a 19 minut.

Foto: Petar Kujundzic, Reuters

Francesca Schiavoneová po vyhraném zápase nad Kuzněcovovou

Článek

Třicetiletá Schiavoneová prokázala ve třetím setu, který trval tři hodiny, výbornou kondici a pevné nervy, když odvrátila celkem šest mečbolů. Volejem pak proměnila svůj třetí mečbol a ve čtvrtfinále se postaví světové jedničce Caroline Wozniacké z Dánska.

"Bylo to fantastické, aspoň pro mě," uvedla Schiavoneová. "V takovéhle situaci je každý míč jako mečbol. Musíte bojovat. Tělo už nemůže, ale hlava musí jet dál," líčila italská tenistka.

Světlana Kuzněcovová (vlevo) a Francesca Schiavoneová během vzájemného utkání na Australian Openfoto: Reuters/Petar Kujundzic

Kuzněcovová si posteskla, že se v tak dlouhém zápase někdy ztrácela a chvílemi nevěděla, jaký je stav nebo kdo podává. Její soupeřka prý podobné problémy neměla. "Jen jsem se dívala na hodiny a říkala si: 'Bravo, Francesco. Jsi machr!'" řekla Schiavoneová. "Doufám, že to jednou budu moct ukázat na DVD svému synovi," dodala.

V první reakci na dotaz, kolik jí zbylo sil na světovou jedničku, řekla, že žádné. "Ale ne, jsem mladá. Běhat můžu, zvládnu cokoli," smála se.

Ruska přiznala, že je úplně vyčerpaná. "Obě jsme bojovaly celý zápas a ona byla v klíčových momentech lepší. Ale statisticky jsem, myslím, měla navrch já. Proto jsem dost zklamaná," prohlásila bývalá vítězka Roland Garros a US Open.

Z porážky si prý i něco odnese. "Co tě nezabije, to tě posílí. A já jsem naživu a sedím tady. Jsem hrdá na to, co jsem tady odvedla," řekla.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články