Hlavní obsah

Narodila jsem se jako bojovnice, řekla Kvitová po vydřeném postupu

Tenistka Petra Kvitová je ve čtvrtfinále Australian Open, přestože se jí dnes nedařilo, chybovala a postup si musela vydřít. Dvacetiletá česká hráčka udělala v osmifinálovém utkání proti Italce Flavii Pennettaové 43 nevynucených chyb a o každé své podání se se soupeřkou přetahovala. Nehrála uvolněně jako o kolo dříve s Australankou Samanthou Stosurovou, ale i přes horší výkon zápas za necelé dvě hodiny vyhrála.

Foto: Vincent Thian, ČTK/AP

Tenistka Petra Kvitová v osmifinále Australian Open proti Flavii Pennettaové.

Článek

"Já už se jako bojovnice narodila," řekla po osmifinálové výhře Kvitová deníku Sport. "Takové vydřené zápasy jsou hodně cenné. Vážím si, že mám dobrou povahu a bojuju. Je možné, že některé hráčky už by to vzdaly, ale to není můj styl," pokračovala svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy. "Připomínalo mi to loňské čtvrtfinále Wimbledonu proti Estonce Kanepiové. Taky jsem to musela otáčet po prohraném prvním setu a nakonec jsem to vybojovala, i když mi to příliš nešlo."

Loni dosáhla životního úspěchu postupem do semifinále Wimbledonu. Teď na něj navazuje v Melbourne. "Je to pocitově podobné, ale po herní stránce není, v Londýně se hraje na trávě a tady na tvrdém povrchu," uvedla.

Letos ještě neprohrála

V roce 2011 ještě Kvitová neokusila hořkost porážky. Získala titul v Brisbane a na Australian Open už vyhrála čtyři zápasy. Na grandslamový titul ale nemyslí. "Takový pocit zatím rozhodně nemám. Pořád je nás ve hře ještě osm a šanci má každá z nás. Teď se musím soustředit jen na příští kolo," řekla Kvitová skromně.

Další překážkou fedcupové reprezentantky bude ve středu světová a turnajová dvojka Věra Zvonarevová. Ruska už v turnaji vyřadila dvě Češky - Lucii Šafářovou a v osmifinále Ivetu Benešovou. "Bude to moc těžký zápas," tušila Kvitová.

O šest let starší soupeřku loni porazila v Římě a prohrála s ní o rok dříve v Indian Wells. "Věra toho na kurtu dokáže spoustu oběhat a z těžkých pozic ještě i dokáže zahrát neuvěřitelné míče," vypíchla Kvitová přednosti Zvonarevové.

Na úterý česká tenistka plánovala odpočinek a jeden lehký trénink. Na tenis na chvilku zapomene nad knížkou. "Mám rozečtenou trilogii švédského autora Stiega Larssona," prozradila, že hltá bestseller s příběhy tajemné punkerky a hackerky Lisbeth Salanderové.

Reklama

Související témata: