Hlavní obsah

Byla jsem unavená, přiznala po vyřazení z Australian Open Kvitová

Ve čtvrtfinále skončila pouť po Australian Open i pro poslední českou zástupkyni ve dvouhře Petru Kvitovou. Češka nestačila na Rusku Věru Zvonarevovou. „Věra hrála od začátku skvěle, což o sobě prohlásit nemohu,“ prozradila Kvitová po zápase.

Foto: Shuji Kajiyama, ČTK/AP

Zklamaná tenistka Petra Kvitová po prohraném utkání s Věrou Zvonarevovou.

Článek

V úvodním utkání středečního programu melbournského turnaje Kvitová předvedla 28 nevynucených chyb, což bylo dvakrát více než její soupeřka. Zejména vstup do zápasu se fedcupové reprezentantce nevydařil. Už ve druhém fiftýnu předvedla dvojchybu a později začala ztrácet jedno podání za druhým. „Neřekla bych, že jsem byla nervózní,“ prohlásila přesto dvacetiletá Češka po utkání.

Tenistka Petra Kvitová se přikrývá ručníkem během čtvrtfinále Australian Open proti Rusce Věře Zvonarevové.foto: Reuters/Petar Kujundzic

„Ale byla jsem unavená. Byl to pro mě desátý zápas v řadě, takže to bylo těžké,“ připomněla, že v letošním kalendářním roce startovala zatím pouze na turnaji v Brisbane, na kterém přemožitelku nenašla. „Věra hrála od začátku skvěle, což o sobě prohlásit nemohu,“ dodala rodačka z Bílovce.

„Tenhle zápas mi dal další zkušenosti,“ byla spokojená Zvonarevová. „Vím, že každý zápas je těžký a věděla jsem, že proti mně stojí náročná soupeřka. Snažila jsem se držet svého plánu a hrát tak, jak jsem musela. Soustředila jsem se pouze na sebe. Snažila jsem se hrát agresivně a bojovat,“ prohlásila druhá nasazená Ruska, kterou čeká v semifinále Belgičanka Kim Clijstersová.

Reklama

Související témata: