Hlavní obsah

Kvitová: Jsem odolnější než dřív, proti Slovenkám chci vyhrát oba singly

Čestmír FolkSport.czPrávo

Jako osmnáctá hráčka světového žebříčku a čtvrtfinalistka nedávno skončeného Australian Open povede Petra Kvitová český výběr v prvním kole Fed Cupu proti Slovensku. Pro dvacetiletou hráčku je to nová role v týmu. "Už mám ve Fed Cupu něco za sebou, a tak doufám, že se s novou pozicí srovnám," věří.

Foto: David W Cerny, Reuters

Česká fedcupová reprezentantka Petra Kvitová

Článek

Po čtvrtfinálovém úspěchu na Australian Open nastoupíte o víkendu ve fedcupovém utkání se Slovenkami v Bratislavě jako 18. tenistka světa poprvé v roli jedničky českého družstva. Cítíte kvůli tomu větší zodpovědnost?

V přípravě si to zatím vůbec nepřipouštím, všechno probíhá stejně jako jindy. Uvidíme, jak to bude vypadat v sobotu a v neděli na kurtu. Už mám ale ve Fed Cupu něco za sebou, a tak doufám, že se s novou pozicí srovnám. Jsem přesvědčena, že jsem už zase o něco odolnější než dřív.

Jak odhadujete šance českého týmu?

Věřím ve vítězství. A nemusí to být ani 5:0 jako před čtyřmi roky, kdy jsme na Slovensku hrály naposledy. Tehdy jsem se ani na kurt nedostala, byla jsem v družstvu benjamínkem. Přesto mám na to utkání velmi příjemné vzpomínky.

Za Slovensko nastoupí ve dvouhrách Cibulková s Hantuchovou. Hraje se vám proti některé z nich lépe?

To nemůžu říct. Mají odlišný styl, avšak obě jsou hodně těžké soupeřky. Mojí velkou touhou je ovšem vyhrát oba singly a maximálně tak přispět k úspěchu našeho družstva.

Nehrajícím kapitánem Slovenek je Matej Lipták, který byl ještě před dvěma roky vaším osobním trenérem. Vnímáte to i jako interní souboj?

Je to samozřejmě poněkud zvláštní situace, ale snažím se ji neřešit. Zná mě dobře a určitě se toho bude snažit využít. Uvidíme, co slovenským holkám na mě poradí. Od té doby, co jsme se rozešli, jsem se ale určitě zlepšila. Hlavně kondičně a v taktice.

Radil něco vám, když jste se nyní v Bratislavě potkali?

Mně už teď pochopitelně ne... Ale ještě jsme si ani nestihli popovídat, jen jsme se prozatím pozdravili.

Liší se něčím fedcupové střetnutí na Slovensku od jiných zápasů u soupeře?

Trochu asi ano. Se slovenskými tenistkami se dobře známe a můžeme se s nimi bavit na turnajích i tady v rodné řeči. Cítíme se tu určitě mnohem lépe než kdekoliv jinde v cizině.

Už jste se vyrovnala s časovým rozdílem mezi Austrálií a evropským kontinentem?

Úplně ještě ne... Lepší se to každým dnem!

Máte pocit, že jste na začátku roku v Austrálii předváděla dosud nejlepší tenis v kariéře? Triumfovala jste v Brisbane a v Melbourne jste se probojovala mezi osm nejlepších hráček.

Určitě to bylo srovnatelné s mým loňským postupem do semifinále ve Wimbledonu. Pevně ale věřím, že mám ještě mnohem lepší zápasy před sebou.

Reklama

Související témata: