Hlavní obsah

Oslavenkyně Šafářová chce zavzpomínat na čtyři roky starý triumf

BRATISLAVA

Tenistka Lucie Šafářová si po čtyřech letech zopakuje na úvod víkendového fedcupového utkání na Slovensku vzájemný zahahojovací souboj s Danielou Hantuchovou. V dubnu 2007 nastartovala v Bratislavě třísetovou výhrou nad domácí jedničkou český tým k hladké výhře 5:0 a teď by na tehdejší triumf chtěla v sobotní první dvouhře navázat. Vítězstvím by si dodatečně nadělila dárek k dnešním 24. narozeninám.

Foto: René Volfík, ČTK

Tenistce Lucii Šafářové forma před reprezentačním zápasem roste.

Článek

"Ta doba od toho zápasu před čtyřmi lety je už opravdu velmi dlouhá, ale ty vzpomínky na to mám tady velmi pěkné. Doufám, že si na to zítra trošičku vzpomenu a dostaneme se do vedení," řekla na tiskové konferenci Šafářová.

Brněnská rodačka právě dnes slaví narozeniny a mezi jinými obdržela dopoledne před losem jeden nečekaný dárek. "Dostala jsem velkou čokoládu od slovenského pana řidiče, co nás vozí. To bylo překvapení," usmála se Šafářová.

Forma prý stoupá

Prostředí v Bratislavě si pochvaluje. Během týdne se po návratu z Austrálie, kde tradičně začíná sezona, už naplno aklimatizovala a bez problémů si zvykla na středně rychlý povrch Národního tenisového centra. Podle nehrající kapitána Petra Pály její forma každým dnem stoupá.

"Když to říká kapitán, tak to tak určitě bude," smála se Šafářová. "Myslím, že za ten týden jsme si všechny zvykly dobře. Osobně se cítím dobře, jsem připravená. Už se moc těším na zápas a udělám vše pro to, abych ho vyhrála. Ale bude to určitě těžké, čekám vyrovnané utkání," předpovídala Šafářová, která má proti Hantuchové vyrovnanou bilanci jedné výhry a jedné prohry.

Slovenka momentálně nabírá formu po zranění achilovky, které ji přibrzdilo v samém úvodu sezony. Na Fed Cup je ale podle svých slov již stoprocentně připravená. "Makala jsem, jak se dalo, příprava proběhla super. Samozřejmě z toho zápasového hlediska to nebylo optimální, ale jsem připravená hrát všechny tři zápasy," připomněla Hantuchová, že je předběžně nominovaná také do závěrečné nedělní čtyřhry.

Čtyři roky starý souboj se Šafářovou už vymazala z hlavy. "Co se dělo před čtyřmi lety, už neřeším a nepamatuji si to. Je tu nový souboj," podotkla rázně. "Nevnímám, že jsme už s Češkami předtím hráli. Jsme tu od toho, abychom je teď porazili. Je jedno v jaké sestavě, hlavně abychom získali tři body."

To se však slovenským tenistkám proti českému týmu ještě nikdy nepodařilo, ve všech třech dosavadních duelech bývalému federálnímu partnerovi podlehly. Šafářová ovšem snadný zápas nečeká. "I ty předchozí duely byly vždy velmi vyrovnané a skóre kolikrát moc neodpovídalo průběhu. V Bratislavě jsme vyhráli 5:0, ale ty zápasy byly všechny těžké. Bude to velmi vyrovnané utkání," dodala.

Reklama

Související témata: