Hlavní obsah

Šance proti Belgičankám? Clijstersová nemusí mít den

BRATISLAVA

Semifinále v Belgii, to už bude mnohem tvrdší oříšek než spanilá bratislavská jízda. Vítězka Australian Open a druhá tenistka světa Kim Clijstersová září jako diamant v sestavě ‚rudých ďáblic‘.

Foto: Petar Kujundzic, Reuters

Kim Clijstersová

Článek

Sedmadvacetiletá maminka dcery Jady Ellie o víkendu v Antverpách vedla Belgičanky k postupu přes USA. Clijstersová v Austrálii zvažovala, že na konci roku ukončí kariéru a fedcupový triumf by tak byl jistě pěkným razítkem na závěr. „Uvidíme, v jaké bude Kim za dva měsíce formě. Ona má občas taky den, kdy nehraje skvěle, ale jen dobře,“ zadoufala Petra Kvitová.

Na loňském US Open se ovšem strefila právě do dne, kdy Clijstersové vyšlo, nač sáhla. Kvitová po dvanácti ztracených gamech v řadě si mohla jen povzdechnout. „Bez šance, Kim si dělala, co chtěla…“

Po nešťastné porážce s USA v Brně 2009 a loňském debaklu 0:5 na Foru Italiku, tu o víkendu 16. a 17. dubna bude třetí český pokus o postup do finále. „Naše holky několikrát ukázaly, že jsou schopny porazit hráčku z první desítky, takže si myslím, že ani Kim nemá garantováno, že udělá dva body,“ přemítá kapitán Petr Pála

Cesta do finále přes Wickmayerovou

Cesta k finále však nejspíš povede přes belgickou dvojku Yaninu Wickmayerovou, semifinalistku US Open 2009, která však tento rok výsledkově jen paběrkuje. „Určitě je to přijatelnější než loňské semifinále v Itálii. Schiavoneová pak vyhrála French Open, skvělou formu měla Pennettaová. Přes Yaninu se dva body uhrát dají. Taky máme dobré varianty na debla. Vůbec bych to neviděl jako beznadějné,“ tvrdí kapitán.

Hrát se má s velkou pravděpodobností v Charleroi, čeká se na oficiální potvrzení místa konání. „Myslím si, že si to nakonec rozhodne Kim. Vybere si i povrch, to je jasný,“ soudí Pála.

Do úvahy prý připadalo i městečko Bree, kde Clijstersová žije. S tamější montovanou „krabicí“ na předměstí má zkušenosti daviscupový tým, který tam loni 4:1 přehrál Belgičany. Zopakovat stejný výsledek? To je český fedcupový sen. „Postoupit třikrát za sebou do semifinále je velký úspěch, ale chtěli bychom to posunout o stupínek výš a zahrát si konečně o pohár,“ sní Pála.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík