Hlavní obsah

Kanadský tenisový talent Raonic získal v San Jose první titul

PRAHA

Dvacetiletý Milos Raonic potvrdil pověst velkého tenisového talentu ziskem titulu v San Jose. Nenasazený hráč porazil v nedělním finále 7:6, 7:6 španělského favorita Fernanda Verdaska a stal se prvním kanadským vítězem turnaje ATP od roku 1995, kdy se to v Soulu ještě v barvách rodné země povedlo pozdějšímu britskému daviscupovému reprezentantovi Gregu Rusedskému.

Foto: Paul Sakuma, ČTK/AP

Radost kanadského tenisty Milose Raonice

Článek

Raonic zasypal turnajovou jedničku a obhájce loňského titulu Verdaska 13 esy a získal 49 z 56 bodů po svém prvním podání. "Tohle první vítězství na Tour přišlo rychleji, než jsem čekal. Nejsem schopný se tomu přestat smát," uvedl rodák z černohorské Podgorice, jenž přišel do Kanady s rodiči ve třech letech.

Utkání rozhodly zkrácené hry, přičemž v té první měl velkou šanci na zisk sady Verdasco. Vedl už 6:2, ale nebyl schopen proměnit ani jeden ze čtyř setbolů a set ztratil 6:8.

Zápas ukončila mírná kontroverze. Když ve druhém tie-breaku při třetím mečbolu poslal Raonic na Verdaska další ze svých dělových podání, než se Španěl dotkl míče, zaječel jeden z fanoušků hlasité "yes". Verdaskův return pak skončil v síti a favorit neuspěl u rozhodčího ani se žádostí o opakování výměny. "Když neznáte pravidla tenisu, měli byste radši jít na fotbal," vzkázal naštvaný Verdasco divákům.

Raonic, jenž už letos zaujal postupem do osmifinále Australian Open, se díky životnímu úspěchu posunul na 59. místo žebříčku. S tím se však rozhodně nechce spokojit. "Na této úrovni jsem schopný vydržet hrát. Bude těžké okamžitě skočit do první desítky, ale jsem na správné cestě," dodal téměř dvoumetrový Kanaďan.

Benešová po osmifinále Australian Open podruhé prohrála

Tenistka Iveta Benešová nenavázala ani ve svém druhém turnaji po návratu z Austrálie na kvalitní výsledky z Melbourne. Osmifinalistka prvního grandslamu sezony vypadla po Paříži také v prvním kole v Dubaji.

Osmadvacetiletou Benešovou dnes na úvod kvalitně obsazeného turnaje s dvoumilionovou dotací porazila po setech 6:3, 3:6 a 6:1 Timea Bacsinská ze Švýcarska.

V Dubaji se představí také česká jednička a šampionka z Paříže Petra Kvitová. Opakování vzájemného souboje z druhého kola Australian Open čeká Kláru Zakopalovou a Lucii Šafářovou.

SAN JOSE (tvrdý povrch, dotace 531.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Raonic (Kan.) - Verdasco (1-Šp.) 7:6 (8:6), 7:6 (7:5).
Čtyřhra - finále:
Lipsky, Ram (USA) - Falla, Malisse (Kol./Belg.) 6:4, 4:6, 10:8.
MEMPHIS (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 220.000 dolarů):
Voráčová (7-ČR) - McHaleová (USA) 6:2, 6:1, Rybáriková (SR) - Kingová (8-USA) 6:1, 3:6, 7:6 (11:9), Glatchová (USA) - Capraová (USA) 6:2, 6:0.
DUBAJ (tvrdý povrch, dotace 2,050.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Bacsinszká (Švýc.) - Benešová (ČR) 6:3, 3:6, 6:1, Scheepersová (JAR) - Kirilenková (Rus.) 6:2, 6:2, Čang Šuaj (Čína) - Švedovová (Kaz.) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - 1. kolo:
Raymondová, Stosurová (7-USA/Austr.) - Grandinová, Uhlířová (JAR/ČR) 6:4, 6:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články