Hlavní obsah

Kvitová: Proti Clijstersové jsem hrála neuvěřitelně

Jízda na vítězné vlně pokračuje. Petra Kvitová se po suverénním představení ve Fed Cupu proti Slovenkám zaskvěla i na halovém turnaji v Paříži. Ve finále jednoznačně přejela novou světovou jedničku Belgičanku Kim Clijstersovou 6:4, 6:3 a triumf věnovala svému dědečkovi, který minulý týden zemřel. Dvacetiletá Češka se nyní posunula na 14. místo ratingu WTA, ale míří ještě výš. Co je za jejími úspěchy? O tom mluvila v rozhovoru pro facebookové stránky fedcupového týmu.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Vítězka turnaje v Paříži Petra Kvitová s trofejí (vlevo) a poražená finalistka Kim Clijstersová z Belgie.

Článek
Fotogalerie

Po víkendu v Bratislavě jste si stěžovala na únavu, to musí být docela příjemný šok, když jste i další týden zakončila triumfem. Kde vůbec berete síly?

Po té Bratislavě jsem byla jednak strašně ráda tomu, co jsme s holkama předvedly, a pak taky hrozně unavená. Po příletu do Paříže jsem se necítila moc dobře a v prvním zápase jsem určitě nepředvedla to nejlepší. Fyzicky ani hlavou. Ale jsem ráda, že jsem to kolo zvládla, pak přišly další a nakonec finále. K tomu není co dodat.

Nemrzí vás, že jste Clijstersovou porazila vlastně ještě jako světovou dvojku a jedničkou bude až od pondělka?

Ale ne, nemrzí mě to vůbec. Ono se to slavilo tady na turnaji, když Kim postoupila do semifinále, a bylo jasné, že usedne na trůn. Ale já už skalp světové jedničky mám, před dvěma lety na US Open jsem porazila Safinovou. Kim je momentálně stejně nejlepší, takže si výhry nad ní strašně cením.

Bavily jste se s Clijstersovou po zápase? Nejspíš docela koukala, jak to bylo jednoznačné vítězství.

Ne, ne. Vlastně jen na kurtu mi pogratulovala a říkala, že jsem se hodně zlepšila, což je pravda… A přála mi ‚good luck‘ do dalších turnajů. Já myslím, že ona je strašně hodná holka, se kterou se dá normálně bavit.

Přitom všechno mohlo být jinak, kdybyste ve druhém kole neodvrátila mečbol proti Barboře Záhlavové-Strýcové. Dodal vám tenhle tříhodinový thriller sílu?

Takový zápas vás dokáže nakopnout. Nevím, jestli na to dobře vzpomíná Bára, ale zápas to byl pěknej.

Kromě Clijstersové jste porazila i další Belgičanku Wickmayerovou. Došla řeč na to, že v dubnu si proti nim zahrajete v semifinále Fed Cupu?

Před finále jsme zrovna byly s Kim u fyzioterapeuta a ona mi říkala, že v Charleroi, kde se má hrát, vůbec nic není… Ale to je asi tak všechno. Jinak jsme se o Fed Cupu nebavily. Jestli Kim bude hrát nebo ne, to nevím.

Ze všech stran je slyšet, že momentálně produkujete brutální tenis a jste v životní formě. Myslíte si to taky?

Myslím, že jsem fakt hrála dobře, jinak bych neporazila Kim. Ale je hrozně těžký říct, jestli to byl životní tenis. Nikdy nevíte, jak vysoko je ten váš level a kdy se na něj vlastně dostanete. Ale semifinále a finále v Paříži proti Kim i Fed Cup jsem hrála skoro až neuvěřitelně. Jsem tomu strašně moc ráda.

Od začátku roku jste vyhrála dva turnaje a prohrála jen jediný zápas. Bavili jste se s trenérem Kotyzou, co je za vaším raketovým startem do nového roku?

To jsme se nebavili, ale když skončila minulá sezóna, tak jsme ještě v prosinci udělali strašně moc práce. I co se týká kondice. Občas mě sice někde pobolívá, ale jsem spokojená, užívám si to.

Asi si příliš neodpočinete, tento týden hrajete v Dubaji.

Zrovna spěchám na letadlo. V úterý bych tam měla hrát první kolo. Pak jsem si ještě naplánovala start v Dauhá. Takže mě toho čeká docela dost.

Takže ani nestihnete nějakou oslavu?

Já mám s sebou jen kondičního trenéra. David Kotyza si s dětmi užívá dovolenou. Ale stejně slavit moc nebudeme. Času moc není. Jede se dál.

Reklama

Související témata:
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240424T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240424T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík