Hlavní obsah

Novotná už se těší na Grafovou s Agassim

Jan KrůtaPrávo

Jana Novotná, wimbledonská vítězka z roku 1998, se po letech sejde na kurtu se svou někdejší soupeřkou, bývalou světovou jedničkou, Němkou Steffi Grafovou. V rámci exhibice s názvem Advantage IV, která proběhne 7. června od 18 hodin v pražské O2 Areně. S Grafovou dorazí do Prahy i její neméně slavný manžel Andre Agassi.

Foto: ČTK/AP

Jana Novotná (vpravo) s Martinou Navrátilovou během zápasu legend v Paříži

Článek

Dalšími účastníky exhibice budou Hana Mandlíková, Jiří Novák či vítěz juniorky v singlu i deblu na letošním Australian Open Jiří Veselý. „I s ním to máme dohromady spočítané na 36 grandslamových titulů,“ prozradil šéf pořádající agentury Česká sportovní Miroslav Černošek.

„Vím, že od doby, co Steffi skončila, se do tenisu moc nehrne. Proto považuji za malý zázrak, že se to podařilo,“ řekla Novotná, která během kariéry sehrála s Grafovou celkem 33 utkání s bilancí 4:29. „Samozřejmě vzpomínám hlavně na ta vítězství, i když jich moc nebylo. Poprvé jsem Steffi porazila ve čtvrtfinále Australian Open v roce 1991, kde jsem se dostala do finále. Ten pocit byl fantastický. Vítězství nad Grafovou bylo, jako kdybych ten Grand Slam vyhrála. Vždyť ona byla naprosto dominantní, ty prohry s ní byly většinou hodně rychlé. Tak 40 až 45 minut. Když s ní nějaká holka vydržela hrát hodinu, byla celá rozjařená,“ líčila s úsměvem Novotná.

Dostat Agassiho s Grafovou do Prahy není rozhodně snadná záležitost. Původně zvažovaný listopadový termín se přesunul na červen kvůli tomu, že nejslavnější tenisový pár bude tou dobou v Evropě mezi grandslamovými turnaji Roland Garros a Wimbledonem.

„Jejich agenturu jsme oslovili vloni na jaře a jednání byla hodně náročná. Smlouva má asi 25 stran. Máme ji podepsanou, dolaďují se jen detaily: kolik lidí s nimi přiletí, kde přesně budou bydlet, jaké tam mohou být reklamy,“ prozradila manažerka projektu Petra Píchalová-Langrová.

A jak je celá věc nákladná finančně? „Ze začátku nás trošku trénovali a vytahovali na nás čísla, která neodpovídala realitě. Teď jsme se dostali na přijatelné peníze. Můžu prozradit, že je to osmimístné částka, ale vyjde to určitě levněji, než třeba NHL v Praze,“ uvedl Černošek s tím, že vstupenky se začnou prodávat v květnu v cenových relacích 290-590 korun.

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner