Hlavní obsah

O titul na turnaji v Dubaji se utkají Wozniacká s Kuzněcovovou

DUBAJ

Dánka Caroline Wozniacká a Ruska Světlana Kuzněcovová si v neděli zahrají o titul na tenisovém turnaji v Dubaji. Wozniacká si v semifinále poradila po setech 7:5 a 6:3 s Jelenou Jankovičovou, Kuzněcovová rovněž ve dvou setech 6:4, 6:4 přehrála Italku Flavii Pennettaovou.

Foto: Rob Griffith, ČTK/AP

Dánská tenistka Caroline Wozniacká.

Článek

Dvacetiletá Dánka si už postupem do semifinále zajistila pondělní návrat do čela světového žebříčku. V utkání s Jankovičovou prohrála první tři gamy, v klíčové koncovce úvodní sady ale odvrátila čtyři setboly a duel otočila.

Její finálová soupeřka měla také několikrát při zápase s Pennettaovou problémy, v závěru se jí ale vrátila na raketu jistota a několika vítěznými údery nepřipustila možnost třetího setu. Wozniacká i Kuzněcovová si zahrají letos ve finále poprvé, vzájemná bilance hovoří pro Dánku v poměru 3:2.

O titul si zahraje i deblistka Květa Peschkeová, která nastupuje tradičně po boku Slovinky Katariny Srebotnikové.

Rybáriková vyhrála turnaj v Memphisu

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková vyhrála turnaj v Memphisu a získala druhý titul v kariéře. Její kanadská soupeřka Rebecca Marinová ve finále po prohraném prvním setu vzdala kvůli zranění břišních svalů.

Ve finále čtyřhry neuspěl český pár Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká. Běloruska Olga Govorcovová a Ruska Alla Kudrjavcevová, které byly druhou nasazenou dvojicí, zvítězily v rozhodujícím supertie-breaku 10:8.

Nenasazená Rybáriková vyhrála ve finále nad turnajovou šestkou Marinovou první set 6:2, pak už její soupeřka nebyla kvůli zranění z předchozího kola schopná pokračovat. "Při každém servisu to strašně bolí," prohlásila zdrcená Kanaďanka.

Dvaadvacetiletá slovenská fedcupová reprezentantka tak získala druhý titul na okruhu WTA. Předloni Rybáriková triumfovala v Birminghamu.

O mužský titul se dnes v Memphisu utkají nejvýše nasazený Američan Andy Roddick, jenž bude hrát padesáté finále v kariéře, a kanadské překvapení turnaje Milos Raonic.

DUBAJ
Dvouhra - semifinále:
Wozniacká (1-Dán.) - Jankovičová (6-Srb.) 7:5, 6:3, Kuzněcovová (16-Rus.) - Pennettaová (11-It.) 6:4, 6:4.
Čtyřhra - semifinále:
Peschkeová, Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Azarenková, Kirilenková (4-Běl./Rus.) 6:2, 6:1.
MEMPHIS
Muži, dvouhra - semifinále:
Roddick (1-USA) - Del Potro (Arg.) 6:3, 6:4.
Ženy, dvouhra - finále:
Rybáriková (SR) - Marinová (6-Kan.) 6:2, skreč.
Ženy, čtyřhra - finále:
Govorcovová, Kudrjavcevová (2-Běl./Rus.) - Hlaváčková, Hradecká (4-ČR) 6:3, 4:6, 10:8

Reklama

Související témata: