Hlavní obsah

Kapitán Navrátil dá v Davis Cupu šanci junioru Veselému

PROSTĚJOV

Kvarteto Tomáš Berdych, Radek Štěpánek, Jan Hájek a Jiří Veselý nominoval kapitán českých tenistů Jaroslav Navrátil na první kolo Davisova poháru s Kazachstánem, které je na programu od 4. do 6. března v Ostravě. Mezi překvapení patří sázka na vítěze juniorky na Australian Open Veselého, kterého čeká premiéra v této soutěži, na úkor deblisty Lukáše Dlouhého.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Nehrající kapitán českého daviscupového týmu Jaroslav Navrátil

Článek

"Je to první zápas, pokud zvítězíme, tak může být v dalším kole proti Argentině nominace jiná. Veselý si musí atmosféru Davis Cupu vyzkoušet. Z toho důvodu dostal přednost," uvedl Navrátil na dnešní tiskové konferenci v Prostějově.

Jiří Veselý (vpravo) se Slovákem Filipem Horanským na juniorském Australian Openfoto: ČTK/AP/Andrew Brownbill

Sedmnáctiletý Veselý podle kapitána rozhodně není v nominaci za odměnu po lednovém vítězství ve dvouhře i čtyřhře na juniorském grandslamu Australian Open v Melbourne. "Je to kvalitní hráč. Pokud někde musí začít, tak je to utkání s Kazachstánem," poznamenal Navrátil.

Volbu mu prý usnadnila skutečnost, že jsou nejlepší dva čeští tenisté Berdych a Štěpánek zdravotně zcela v pořádku; s oběma počítá na první dva dny utkání. V případě indispozice některého z nich hodlá Navrátil využít zkušeného Hájka, který podle jeho slov může zaskočit ve čtyřhře i ve dvouhře.

Veselý by si rád zahrál

Pokud by byl zápas rozhodnutý, dostane šanci Veselý. "Rád bych si v neděli zahrál. Zatím jsem byl v Ostravě jako divák na daviscupovém utkání s USA. Něco jiného bude být členem týmu. Moc se na to těším," řekl Veselý v telefonickém rozhovoru z Istanbulu, kde bude hrát turnaj kategorie Futures.

Podle kapitána nebude Kazachstán rozhodně lehkým soupeřem. "Golubjov i Kukuškin jsou vynikající tenisté. Svědčí o tom i jejich vítězství nad Švýcarskem, které ale hrálo bez Federera," uvedl Navrátil, jehož přáním je navázat na předcházející dvě úspěšné sezony.

V Ostravě se kvarteto českých tenistů sejde už tuto neděli po poledni. Sraz týmu je naplánován po příjezdu pendolinem přímo na ostravském hlavním nádraží.

O zápas je mezi tenisovými příznivci velký zájem. Kapacita ČEZ arény na daviscupový duel je podle pořadatelů 4000 míst a už nyní je na každý den prodáno přes 3000 vstupenek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články