Hlavní obsah

Chorvat Ančič kvůli zádům končí s tenisem, bude z něj právník

ZÁHŘEB

Ve 26 letech ukončil tenisovou kariéru Chorvat Mario Ančič. V roce 2004 se probojoval do semifinále Wimbledonu a dva roky nato vystoupal až na sedmé místo světového žebříčku, ale pak ho v rozletu zabrzdila mononukleóza a potíže se zády a koleny.

Foto: Kevin C. Cox/Getty Images

Mario Ančič ukončil kariéru.

Článek

"Už to nemůžu prodlužovat, skončil jsem. Musím, protože příroda rozhodla, že je načase. Má záda už nevydrží zátěž profesionálního tenisu," uvedl pro Jutarnji List Ančič, který se nyní vrhne na dráhu právníka. Univerzitu ve Splitu dokončil před třemi roky.

Tenisové turnaje opouští téměř dvoumetrový hráč s dělovým podáním s bilancí tří vyhraných titulů ve dvouhře a pěti ve čtyřhře. Dvakrát triumfoval na trávě v Hertogenboschi, kde v roce 2006 porazil ve finále Jana Hernycha. V roce 2005 pomohl Chorvatsku vyhrát Davisův pohár, když ve finále se Slovenskem získal rozhodující bod.

Tenisovým fanouškům se vryl do paměti i jeho úspěšný grandslamový debut. V roce 2002 zdolal ve Wimbledonu Švýcara Rogera Federera, který pak v All Englang Clubu prohrál až v roce 2008 ve finále se Španělem Rafaelem Nadalem.

Předposlední zápas své kariéry odehrál Ančič loni v dubnu na challengeru v Ostravě, kde podlehl v prvním kole Ivu Minářovi. Pak už se představil jen v květnu v Mnichově, kde také prohrál hned úvodní zápas.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 00
20240424T17 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová