Hlavní obsah

Federer kvůli obavám o zdraví přestal lyžovat a hrát fotbal

DUBAJ

Není to tak dávno, kdy si Roger Federer ve volných chvílích zahrál fotbal, nebo zalyžoval. V posledních třech letech to už však neplatí, protože druhý tenista světového žebříčku své sportovní aktivity kvůli obavám o zdraví výrazně omezil.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Švýcarský tenista Roger Federer

Článek

"Abych řekl pravdu, tak hlavně lyžování mi moc chybí," citovala Federera agentura AP. "Naposledy jsem lyžoval v roce 2008, kdy jsem měl mononukleózu. Vrátil jsem se z Australian Open, šel jsem na sjezdovku a druhý den jsem byl zase nemocný. Tehdy jsem si řekl: Ok, je to znamení. Už žádné lyžování. Je to škoda," dodal devětadvacetiletý Švýcar.

S fotbalem Federer skončil už v roce 2001. "Po několika zápasech jsem se nemohl hýbat," uvedl s tím, že obavy o zdraví měl i po nedávném golfu s rodiči. "Máma měla před týdnem narozeniny, tak jsme si šli v Dubaji zahrát. Najednou mě začala bolet záda a já nevěděl, co dělat. Tělo je prostě zvyklé jenom na tenis," uvedl držitel rekordních 16 grandslamových titulů ve dvouhře.

Maximálně ping pong

Bývalý první hráč světa se proto věnuje maximálně sportům, při kterých se nezpotí. "Můžu hrát ping pong, to zvládnu. Taky můžu hrát karty, jestli to je teda sport. Na ty ostatní budu mít dost času, až skončím," prohlásil. "Ještě to pár let vydržím a pak si je opravdu užiju. Ale opravdu mi to chybí," dodal.

Reklama

Související témata: