Hlavní obsah

Španěl Ferrer obhájil titul na tenisovém turnaji v Acapulku

ACAPULCO

Španělský tenista David Ferrer obhájil vítězství na turnaji v Acapulku a získal jedenáctý titul v kariéře. V sobotním finále zdolal hlavní favorit soutěže 7:6, 6:7 a 6:2 krajana Nicoláse Almagra, kterého porazil i v šestém vzájemném utkání. Dvouhru žen na mexické antuce ovládla čtvrtá nasazená Argentinka Gisela Dulková, jež zvítězila nad Španělkou Arantxou Parraovou.

Foto: Petar Kujundzic , Reuters

David Ferrer vyhrál turnaj v Acapulku.

Článek

Semifinalista letošního Australian Open Ferrer proměnil ve finále šest ze sedmi brejkbolů a za dvě hodiny a 41 minut mohl slavit druhý letošní titul spojený s prémií 264 tisíc dolarů. Almagro, jenž zvítězil v Acapulku v letech 2008 a 2009, si vypracoval třináct brejkbolů, ale proměnil jen čtyři. Tie-break druhého setu sice ovládl jasně 7:2, závěrečná sada už ale patřila jednoznačně Ferrerovi.

Světová jednička v deblu Dulková získala svůj čtvrtý titul ve dvouhře, na který čekala téměř tři roky. Vítězka letošního Australian Open ve čtyřhře porazila Parraovou 6:3 a 7:6, i když ve druhém setu prohrávala už 1:5 a čelila třem setbolům. Ve zkrácené hře zápas nakonec rozhodla vítězstvím 7:5. Osmadvacetiletá Španělka neuspěla ani ve druhém finále v kariéře.

Del Potro je poprvé od operace zápěstí ve finále

Argentinec Juan Martín del Potro si poprvé po loňské operaci zápěstí zahraje finále. Na turnaji v Delray Beach postoupil předloňský vítěz US Open do boje o titul po semifinálové výhře nad druhým nasazeným Mardym Fishem 6:1 a 7:5. Del Potrovým soupeřem bude Srb Janko Tipsarevič, který má šanci vyhrát turnaj ATP poprvé v kariéře.

Dvaadvacetiletý Argentinec může získal osmý titul a první od triumfu na US Open v září 2009. "Dneska jsem hrál nejlépe za celý týden. Porazit Fishe na tomhle povrchu je paráda," liboval si Del Potro.

"Mám radost, že jsem po tak dlouhé době zase ve finále. Užiju si to a zkusím vyhrát. Před dvěma lety jsem měl za cíl stát se světovou jedničkou, ale teď nevím, jestli budu schopen se na takovou úroveň vypracovat. Momentálně se chci hlavně každým dnem zlepšovat," řekl Del Potro, který si po turnaji v Delray Beach polepší ze současné 166. pozice ve světovém žebříčku.

ACAPULCO (antuka):
Muži (dotace 1,1 miliónu dolarů):
Dvouhra - finále:
Ferrer (1-Šp.) - Almagro (3-Šp.) 7:6 (7:4), 6:7 (2:7), 6:2.
Čtyřhra - finále:
Hanescu, Tecau (Rum.) - Melo, Soares (4-Braz.) 6:1, 6:3.
Ženy (dotace 220 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Dulková (4-Arg.) - Parraová (6-Šp.) 6:3, 7:6 (7:5).
Čtyřhra - finále:
Korytcevová, Olaruová (Ukr./Rum.) - Domínguezová, Parraová (Šp.) 3:6, 6:1, 10:4.
DELRAY BEACH (tvrdý povrch, dotace 442 500 dolarů):
Muži:
Dvouhra - semifinále:
Del Potro (Arg.) - Fish (2-USA) 6:1, 7:5.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články