Hlavní obsah

Berdych: Šetřil jsem se, ale teď už nebudu

OSTRAVA

Tenista Tomáš Berdych absolvoval v pondělí první trénink před Davis Cupem s Kazachstánem a deníku Právo poskytl rozhovor.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Tomáš Berdych v obležení novinářů po prvním tréninku v Ostravě.

Článek

Jak se cítíte po prvním tréninku v Ostravě?

Cítím se dobře, jsem zdravotně v pořádku, pokud tohle máte na mysli. Kdybych nebyl, tak tady nejsem. Mohu odehrát obě dvouhry i čtyřhru.

Kdy jste po pátečním zranění ucítil, že to půjde a proti Kazachům budete hrát?

Když jsem odjížděl od svého specialisty. Toho člověka jsem poznal asi před půlrokem a mám s ním velice dobré zkušenosti. Znovu mě dal do pořádku.

Čistě hypoteticky: kdyby Radek Štěpánek byl zdravý, šetřil byste sval a raději se ze zápasu omluvil? Za všech okolností rozhodovalo, co mi řekne specialista. Kdybych slyšel, že stoprocentně připravený nebudu, tak bych nehrál bez ohledu na to, nastoupí-li Radek, či nenastoupí. Ctím zásadu, že musím jít na kurt maximálně připravený. Protože když něco můj výkon omezuje a já prohraju, tak je hloupé omlouvat se tím, že jsem nemohl, že to nešlo. To není můj styl. Taková situace ale naštěstí tentokrát nenastala. Jsem zdravý.

Trénoval jste tedy naplno? Ne, protože moje zápasová porce byla v posledních týdnech veliká. Naplno dvoufázově začnu trénovat ode dneška.

Když se problém se stehnem ozval, tak jste nemohl pořádně podávat. Jak jste servíroval na prvním ostravském hodinovém tréninku? První den jsem do servisu ještě na sto procent nešel. Tak jsem se dohodl s tím klukem, co mě spravil.

Štěpánek byl v týmu tím, kdo vtípky a srandičkami všeho druhu dělal atmosféru. Kdo převezme jeho úlohu? Ano, takový Radek skutečně je. Já si ale myslím, že nahrazovat ho tímhle způsobem není potřeba. Každý jsme svůj, atmosféru si s klukama umíme udělat dobrou.

Jaké máte zkušenosti s kazašskými tenisty? S Golubjovem jsem hrál myslím dvakrát a s Koroljovem asi taky. S ním jednou vyrovnaně pět setů a jednou jsem dokonce prohrál. Kazachstán je velice nepříjemný soupeř a víte, jak to v Davisově poháru chodí. Papírově slabší týmy dokážou favority trápit.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori