Hlavní obsah

McEnroe se před tenisovou exhibicí zranil a Lendlovi vzdal

NEW YORK

Ivan Lendl si připsal další vítězství po loňském návratu na kurty v rámci exhibičních zápasů. V New Yorku měl ale situaci značně usnadněnou, neboť hrál proti indisponovanému Johnu McEnroeovi. Ten si při rozcvičce podvrtl kotník, načež musel zápas za příznivého stavu 6:3 vzdát. Duel se měl původně hrát na osm vítězných gamů.

Foto: Mike Segar , Reuters

Zleva John McEnroe a Ivan Lendl po exhibičním zápase.

Článek

Dvaapadesátiletý McEnroe si přichystal k newyorské exhibici, které se zúčastnili i Pete Sampras a Andre Agassi, paruku z dlouhých vlasů, jaké nosíval na počátku 80. let. To inspirovalo padesátiletého Lendla k myšlence, že by se příště mohli oba tenisté utkat v Madison Square Garden s dřevěnými raketami a krátkými trenýrkami, tak jako za dob svých začátků.

V pošťuchování nechtěl být pozadu ani McEnroe, jenž uznal, že v tomto věku už na sebe nepohlížejí jako velcí rivalové. "Když už teď není o co hrát, říkáte si, no dobře, tak možná že jeden jeho vtip z deseti je dobrý," prohlásil v uvolněné atmosféře McEnroe.

Exhibice měla úplně jiný nádech než loňská charitativní akce, při které Agassi označil po zápase Samprase za lakomce a nálada byla na bodu mrazu. "V mých očích už je to pryč. Andre se omluvil a zůstal mým přítelem," řekl Sampras. Nyní se oba navzájem na kurtu omlouvali za "prasátka" a Agassimu ani příliš nevadilo, že se svým někdejším rivalem prohrál 3:6 a 5:7.

Reklama