Hlavní obsah

Šafářová si v Kuala Lumpuru zahraje letos poprvé semifinále

MONTERREY

Česká tenistka Lucie Šafářová si v Kuala Lumpuru zahraje poprvé v sezoně semifinále. Pátá nasazená hráčka dnes ve čtvrtfinálovém utkání porazila turnajovou dvojku Marion Bartoliovou z Francie 6:1 a 6:4.

Foto: Marián Peiger, ČTK

Lucie Šafářová si zahraje semifinále

Článek

Čtyřiadvacetiletá Šafářová si pro první vítězství ve čtvrtém vzájemném zápase s finalistkou Wimbledonu z roku 2007 došla za hodinu a půl. V semifinále se česká hráčka utká s Australankou slovenského původu Jarmilou Grothovou.

Šafářová dala v Kuala Lumpuru zapomenout na sérii neúspěchů. Na předchozích turnajích v Paříži, Dubaji a Dauhá došla maximálně do druhého kola. Jejím maximem v sezoně bylo čtvrtfinále z Brisbane.

V Malajsii si majitelka čtyř titulů z okruhu WTA zahraje o postup do devátého finále v kariéře.

Hradecká v Monterrey končí

S turnajem v Monterrey se rozloučila poslední česká tenistka. Lucie Hradecká nestačila ve druhém kole na Xenii Pěrvakovou z Ruska, které podlehla po setech 2:6, 7:6 a 3:6.

Před Hradeckou, která do hlavní fáze prošla z kvalifikace, skončilo na mexickém turnaji šest českých hráček. V prvním kole vypadly Andrea Hlaváčková, Renata Voráčová, Iveta Benešová, Sandra Záhlavová a Zuzana Ondrášková, která prohrála s Hradeckou.

Do druhého kola prošla Barbora Záhlavová-Strýcová, v něm ale nestačila na osmou nasazenou Polonu Hercogovou ze Slovinska.

Tenisový turnaj žen v Monterrey (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Pěrvaková (Rus.) - Hradecká (ČR) 6:2, 6:7 (4:7), 6:3, Jankovičová (1-Srb.) - Bammerová (Rak.) 6:3, 6:4, Sevastovová (5-Lot.) - Cornetová (Fr.) 2:6, 6:2, 6:4, Dulková (Arg.) - Wozniaková (Kan.) 6:4, 6:1.
Tenisový turnaj žen v Kuala Lumpuru (tvrdý povrch, 220.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Šafářová (5-ČR) - Bartoliová (2-Fr.) 6:1, 6:4, Grothová (4-Austr.) - Moritaová (6-Jap.) 7:5, 3:6, 7:5, Dokičová (Austr.) - Jovanovská (8-Srb.) 7:6 (7:4), 6:2, Krajiceková (Niz.) - Kremerová (Luc.) 6:2, 6:3. Semifinálové dvojice: Dokičová - Krajiceková, Grothová - Šafářová.

Reklama

Související témata: