Hlavní obsah

Argentina je příštím možným soupeřem českých tenistů v DC

Tenisté Argentiny postoupili do čtvrtfinále Davisova poháru přes Rumunsko. Rozhodující třetí bod si zajistili již v sobotní čtyřhře. Jejich červencovým soupeřem bude lepší z dvojice Česko - Kazachstán, kde je stav 2:1 pro výběr kapitána Jaroslava Navrátila.

Článek

Argentincům první dva body zajistili David Nalbandian a Juan Monaco již v pátečních dvouhrách a favorité neměli problémy ani v dnešní čtyřhře. Juan Ignacio Chela s Eduardem Schwankem smetli Victora Haneska a Horiu Tecaua 6:2, 7:6 a 6:1.

Jistý postup už mají i Španělé a Švédové

Jistotu postupu už mají předloňští šampioni Španělé, kteří vedou v Belgii rovněž 3:0. Třetí bod zajistili největším favoritům soutěže Feliciano López a Fernando Verdasco. Dál jdou také Švédové, ti si poradili s Ruskem. Šampióni z let 2002 a 2006 budou muset hrát baráž poprvé po sedmi letech.

Obhájci prvenství Srbové velmi postrádají světovou trojku Novaka Djokoviče, který svou účast odřekl během týdne. Po nepřesvědčivých výkonech Viktora Troického a především Janka Tipsareviče v pátečních dvouhrách vydřeli druhý bod proti Indům deblisté Ilja Bozoljac a Nenad Zimonjič.

Hrozbu baráže prozatím odvrátili Rakušané, kteří doma v zápase s Francií snížili na 1:2.

Reklama

Související témata: