Hlavní obsah

Tenistka Šafářová v Malajsii tříleté čekání na titul neukončila

Česká tenistka Lucie Šafářová v Kuala Lumpuru tříleté čekání na titul neukončila. V nedělním finále s Australankou Jelenou Dokičovou jí chyběl k výhře jeden míček, ale v tie-braku nevyužila dva mečboly a nakonec prohrála 6:2, 6:7 a 4:6. Její soupeřka si připsala první turnajový triumf od června 2002.

Foto: Andrew Brownbill, ČTK/AP

Lucie Šafářová během zápasu 3. kola proti Rusce Zvonarevové.

Článek

"Musím Jeleně pogratulovat, protože hrála velmi dobře a zasloužila si vyhrát," řekla Šafářová při vyhlášení. "Svoji první účast v Malajsii jsem si užila, jen těsně nevyhrála, ale byla to velká zkušenost. Doufám, že se sem za rok vrátím," uvedla.

Čtyřiadvacetiletá Šafářová se s Dokičovou utkala podruhé v sezoně a stejně jako začátkem února v Paříži podlehla ve třech setech. Ve druhém setu podávala Šafářová za stavu 5:3 výhru, ale servis neudržela a rozhodoval tie-break. V něm měla mečboly za stavu 6:5 a pak i 8:7, ale v obou případech shodně pokazila forhend.

I v rozhodující sadě získala Šafářová první servis soupeřky, ale vedení 3:1 neudržela a zápas prohrála. "Lucie tady hrála výborně porazila několik skvělých hráček a já ani nevím, jak jsem ten zápas otočila," řekla Dokičová.

Pátá nasazená Češka, která naposledy vyhrála turnaj v srpnu 2008 ve Forest Hills, hrála deváté finále v kariéře a mohla získat pátý titul.

Bývalá čtvrtá hráčka světa Dokičová naposledy na turnaji WTA triumfovala v červnu 2002 na trávě v Birminghamu. Sedmadvacetiletá rodačka z bývalé Jugoslávie si v Kuala Lumpuru vedle prémie 37 tisíc dolarů připsala šestý titul.

KUALA LUMPUR
Dvouhra - finále:
Dokičová (Austr.) - Šafářová (5-ČR) 2:6, 7:6 (11:9), 6:4.
Čtyřhra - finále:
Safinová, Voskobojevová (Rus./Kaz.) - Lertcheewakarnová, Mooreová (Thaj./Austr.) 7:5, 2:6, 10:5.

Reklama

Související témata: