Hlavní obsah

Šafářová, Ondrášková a Záhlavová-Strýcová v Indian Wells postoupily

Trojice českých tenistek prošla ve středu bez zaváhání prvním kolem prestižního turnaje v kalifornském Indian Wells. Lucie Šafářová vyřadila Němku Barroisovou, Zuzana Ondrášková přehrála domácí Davisovou a Barbora Záhlavová-Strýcová porazila další Američanku Riskeovou.

Článek

Čtyřiadvacetiletá Šafářová v Kalifornii navázala na úspěšné vystoupení z Kuala Lumpuru, kde došla až do finále, a dnes v prvním kole porazila 7:6, 6:7 a 6:0 Němku Kristinu Barroisovou. V druhém kole ji čeká další německá tenistka Andrea Petkovicová.

Ondrášková porazila v úvodním kole sedmnáctiletou Američanku Lauren Davisovou 6:2, 6:1 a vyhrála letos první zápas. V druhém kole se utká s pátou nasazenou Franceskou Schiavoneovou z Itálie, jež měla na úvod volno.

Třicetiletá Ondrášková zvítězila v hlavní soutěži na okruhu WTA Tour poprvé od loňského července, kdy hrála semifinále turnaje v Budapešti. Letos dokonce neuspěla na turnajích ITF, ani v kvalifikacích a v dosavadních sedmi duelech nezískala ani set.

Strýcovou čeká Kvitová

Barbora Záhlavová-Strýcová postoupila na turnaji série Masters v Indian Wells do 2. kola. Česká tenistka vyřadila Američanku Alison Riskeovou 6:2 a 6:1 a v druhém kole vyzve krajanku a turnajovou dvanáctku Petru Kvitovou, která v letošní sezóně prohrála jen dva zápasy ze šestnácti.

Dnes zasáhnou do turnaje ještě Lucie Hradecká, která postoupila z kvalifikace, Iveta Benešová a Renata Voráčová. Začne i turnaj mužů a uzdraveného Radka Štěpánka čeká těžký soupeř v podobě Argentince Juana Martína del Potra.

INDIAN WELLS
Ženy, dvouhra - 1. kolo:
Ondrášková (ČR) - Davisová (USA) 6:2, 6:1, Šafářová (ČR) - Barroisová (Něm.) 7:6 (11:9), 6:7 (5:7), 6:0, Kudrjavcevová (Rus.) - Cirsteaová (Rum.) 3:6, 6:3, 6:3, Cornetová (Fr.) - Schnyderová (Švýc.) 6:1, 6:4, Sevastovová (Lot.) - Hercogová (Slovin.) 7:5, 7:6 (8:6), Dulková (Arg.) - Kingová (USA) 2:6, 6:3, 6:2, Záhlavová-Strýcová (ČR) - Riskeová (USA) 6:2, 6:1, Oudinová (USA) - Vesninová (Rus.) 7:6 (7:2), 6:2, Mirzaová (Ind.) - Oprandiová (It.) 2:1 skreč., Vandewegheová (USA) - Gallovitsová-Hallová (Rum.) 4:6, 6:3, 6:4, Niculescuová (Rum.) - Rodionová (Austr.) 6:3, 6:1, Bammerová (Rak.) - Larssonová (Švéd.) 6:2, 3:6, 6:3, Dateová-Krummová (Jap.) - Švedovová (Kaz.) 6:4, 7:5, Erraniová (It.y) - Arnová (Maď.) 6:6 skreč., Bacsinszká (Švýc.) - Govorcovová (Běl.) 7:5, 2:6, 6:3, Matteková-Sandsová (USA) - Duševinová (Rus.) 6:4, 6:4.

Reklama