Hlavní obsah

Ve Fed Cupu a Davis Cupu se bude víc využívat Jestřábí oko

LONDÝN

České tenistky budou moci v semifinále Fed Cupu s Belgií využít pomoci takzvaného Jestřábího oka. Mezinárodní tenisová federace (ITF) dnes oznámila, že kamerový systém bude k dispozici také ve čtvrtfinále Davisova poháru.

Foto: Internet

Ilustrační foto - tenis

Článek

"Davisův pohár a Fed Cup jsou nejdůležitější týmové soutěže v sezoně. Větší využití technologií ukazuje jejich velký význam a je to i zajímavé pro fanoušky," citovala agentura AP prezidenta ITF Franceska Ricciho Bittiho. "Rozhodli jsme o tom po diskuzích se svazy, hráči a kapitány. Je to krok vpřed," přidal viceprezident ITF a ředitel komise pro Davisův pohár Juan Margets.

Semifinále Fed Cupu je na programu 16. a 17. dubna. Belgie přivítá Česko v Charleroi, druhou dvojici tvoří v Moskvě Rusko s obhájkyněmi titulu Itálií. Čtvrtfinálové dvojice Davisova poháru tvoří Srbsko - Švédsko, USA - Španělsko, Německo - Francie a Argentina s přemožiteli českého týmu Kazachy. Zápasy se uskuteční 6. až 10. července.

Jestřábí oko bylo v Davisově poháru použito poprvé v roce 2006 ve finále mezi Ruskem a Argentinou v Moskvě. Premiéru v ženském Fed Cupu si odbylo o rok později a v minulé sezoně bylo tenistkám k dispozici v semifinálových duelech.

Reklama

  7 : 6, 2 : 1 Kosťuková - Vondroušová 7 : 6, 2 : 1 probíhá Živě
20240420T17 : 15:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová