Hlavní obsah

Clijstersová si léčí měsíc před Fed Cupem s Češkami bolavé rameno

Měsíc před semifinálovým zápasem s českými tenistkami ve Fed Cupu trápí belgickou hvězdu Kim Clijstersovou stále problémy s pravým ramenem. Čtyřnásobná grandslamová vítězka kvůli nim vzdala turnaj v Indian Wells.

Foto: Darron Cummings, ČTK/AP

Kim Clijstersová ukazuje na bolavé rameno.

Článek

"Ne že bych se tím nějak extra trápila, ale musím tomu věnovat pozornost. Hlavně nechci nic riskovat," řekla Clijstersová po osmifinálovém zápase s Marion Bartoliovou, který skrečovala ve druhém setu. V prvním porazila francouzskou soupeřku 6:3, ve druhém 1:3 prohrávala.

Obětovala i prestižní turnaj

"Mohla bych si vzít injekci proti bolesti, samozřejmě. Ale nemá cenu riskovat, že se mi v rameni něco utrhne," uvedla druhá hráčka světového žebříčku. I proto obětovala prestižní turnaj v Indian Wells, který v minulosti dvakrát vyhrála.

Nyní Clijstersová odjetí do Miami na další turnaj a než na něm začne hrát, nechá si rameno ošetřit. "Hlavně chci být fit pro Fed Cup a antukovou sezónu," zdůraznila šampiónka lednového Australian Open.

Bolesti hlavně při podání

Právě od grandslamového turnaje v Melbourne ji problémy s ramenem pronásledují. Bolesti cítí hlavně při podání a vysokých forhendech. Přitom od návratu k tenisu před dvěma lety po porodu dcery jí dosud zdraví sloužilo. "Je potřeba si uvědomit, že už nejsem tak mladá a neregeneruju tak rychle jako dříve," dodala sedmadvacetiletá hráčka.

Fedcupové semifinále Belgie - Česko se bude hrát 16. a 17. dubna v Charleroi.

Reklama