Hlavní obsah

Nadal měl v Indian Wells plné ruce práce s obrem Karlovičem

INDIAN WELLS

První hráč světa Rafael Nadal překonal hrozbu v podobě obrovitého Chorvata Ivo Karloviče a postoupil do semifinále turnaje série Masters v Indian Wells. Španělský tenista vyhrál dramatickou bitvu 5:7, 6:1 a 7:6 za dvě hodiny a 23 minut. Rozhodující tie-break získal až poměrem 9:7.

Foto: Mike Blake , Reuters

Rafael Nadal po vydřeném vítězství nad Karlovičem.

Článek

V boji o finále Nadala čeká Argentinec Juan Martín del Potro, jemuž cestu do semifinále usnadnilo zranění Španěla Tommyho Robreda, který čtvrtfinále skrečoval.

Po mečbolu si lehl slastně na kurt 

"Byl to neuvěřitelně těžký zápas, strašně vyrovnaný. V závěru jsem byl docela nervózní," připustil Nadal, který si po využitém mečbolu lehl slastně na kurt, jako kdyby vyhrál Wimbledon. Karloviče porazil počtvrté ze čtyř vzájemných zápasů.

Nadal prohrál s nejrychleji servírujícím tenistou světa první set, v kterém ztratil podání v jedenácté hře. "Ztráta sady proti Karlovičovi znamená, že jste pro zbytek zápasu pod tlakem," řekl Nadal. Druhý set ale zvládl bravurně.

O osudu zápasu rozhodlo třetí dějství. Oba hráči si bez problémů drželi podání, a tak set dospěl do tie-breaku. "Ve třetím setu byl jeho servis nechytatelný, ale ve zkrácené hře jsem fantasticky returnoval," řekl Nadal. V tie-braku získal vedení 5:2, o které vzápětí přišel, ale nakonec se radoval z postupu po třetím mečbolu.

"Jsem teď docela zklamaný. Vždyť výhra byla na dosah, stačilo získat dva míče... ," litoval 208 centimetrů vysoký Karlovič, který v utkání nastřílel 23 es.

Ve finále plavovlásky

Ve dvouhře žen se v atraktivním semifinále střetnou dvě plavovlásky s odlišným herním i módním stylem. O účast ve finále se utkají světová jednička Dánka Caroline Wozniacká a bývalá první hráčka světa Maria Šarapovová.

Ruska musela ve čtvrtfinále bojovat o postup ve třech setech, než porazila Číňanku Šuaj Pcheng 6:2, 5:7 a 6:3. Wozniacká síly ušetřila, jelikož Viktoria Azarenková z Běloruska ze zápasu za stavu 3:0 pro Dánku odstoupila.

"Jsem nadšená, že jsem tady zase v semifinále," radovala se Šarapovová, vítězka turnaje z roku 2006. S Wozniackou naposledy loni na US Open prohrála ve dvou setech. "Ona je světovou jedničkou, bezpochyby zaslouženou, protože hraje vyrovnaně, takže to bude těžké. Ale budu bojovat," řekla Ruska.

Tenisový turnaj mužů série Masters a žen v Indian Wells (tvrdý povrch):
Muži (dotace 3,645.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Del Potro (Arg.) - Robredo (25-Šp.) bez boje, Nadal (1-Šp.) - Karlovič (Chor.) 5:7, 6:1, 7:6 (9:7).
Ženy (dotace 3,645.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Wozniacká (1-Dán.) - Azarenková (8-Běl.) 3:0 skreč, Šarapovová (16-Rus.) - Šuaj Pcheng (Čína) 6:2, 5:7, 6:3.

Reklama