Hlavní obsah

Djokovičova parádní jízda pokračuje. Ve finále v Indian Wells porazil i Nadala

Senzační tažení Novaka Djokoviče pokračuje. Srbský tenista ovládl turnaj Masters v americkém Indian Wells, když ve finále po výsledku 4:6, 6:3, 6:2 vyzrál i na světovou jedničku Rafaela Nadala ze Španělska. Djokovič, který v novém vydání žebříčku ATP vystřídá na druhé příčce Švýcara Rogera Federera, prodloužil svoji sérii neporazitelnosti už na 18 zápasů za sebou.

Foto: Petar Kujundzic , Reuters

Srbský tenista Novak Djokovič je v této sezóně k nezastavení.

Článek

Na kalifornském turnaji navázal na triumf z roku 2008 a po vítězstvích na Australian Open a v Dubaji se radoval ze zisku třetího titulu v sezoně.

Wozniacká vládla ženám 

Světová tenisová jednička Caroline Wozniacká vyhrála poprvé turnaj v Indian Wells. V dnešním finále dvacetiletá Dánka porazila po více než dvou hodinách 6:1, 2:6, 6:3 Francouzku Marion Bartoliovou.

Wozniacká, která ještě nezískala grandslamový titul, si tak připsala zřejmě nejcennější ze svých 14 turnajových vítězství. Letos už vyhrála v Dubaji.

Obě hráčky se utkaly před měsícem v Dauhá a Wozniacká tehdy v semifinále vyhrála hladce 6:1, 6:1. Stejným výsledkem získala i dnešní úvodní set a po 28 minutách se zdálo, že finále bude jasnou záležitostí. Finalistka Wimbledonu 2007 Bartoliová se však nevzdala, druhou sadu vyhrála podobně hladce 6:2 a vynutila si pokračování. V něm už ale na favoritku nestačila a její čekání na první titul od roku 2009 trvá dál.

Turnaj mužů série Masters a turnaj žen v Indian Wells
Muži
Dvouhra - finále:
Djokovič (3-Srb.) - Nadal (1-Šp.) 4:6, 6:3, 6:2
Ženy
Dvouhra - finále:
Wozniacká (1-Dán.) - Bartoliová (15-Fr.) 6:1, 2:6, 6:3.

Reklama

Související témata: