Hlavní obsah

Djokovič vyhrál v Miami i dvaadvacátý zápas sezóny a je v semifinále

MIAMI

Srbský tenista Novak Djokovič stále čeká na svého prvního letošního přemožitele. Ve čtvrtfinále turnaje série Masters v Miami porazil hladce 6:4 a 6:2 Jihoafričana Kevina Andersona a připsal si již dvaadvacátou výhru od začátku roku.

Foto: J Pat Carter, ČTK/AP

Srbský tenista Novak Djokovič na turnaji v Miami

Článek

Jeho dalším soupeřem bude v semifinále domácí Mardy Fish, jenž zdolal často chybujícího Španěla Davida Ferrera 7:5 a 6:2. Toho evidentně rušil dětský pláč v hledišti natolik, že ve druhém setu vyslal za dítětem forhendový lob. I když nikoho nezasáhl, pláč utichl. Vinu za porážku ale Ferrer na rušivý element svalovat nechtěl, stěžoval si naopak na trávicí potíže.

Tímto vítězstvím si zajistil Fish poprvé v kariéře pozici americké jedničky. Od pondělí bude minimálně světovou jedenáctkou, zatímco jeho kamarád Andy Roddick se propadne po brzkém vyřazení z osmé na čtrnáctou pozici žebříčku. "Necítím se jako americká jednička, v mé generaci byl vždy Andy ten nejlepší," dodal Fish.

V ženské dvouhře už dohrála vítězka Australian Open Kim Clijstersová, která ve čtvrtfinále podlehla Bělorusce Victorii Azarenkové dvakrát 3:6. Předloňská vítězka tohoto turnaje Azarenková se o postup do finále utká s Ruskou Věrou Zvonarevovou.

Clijstersovou po triumfu na Australian Open trápí zraněné rameno a musela kvůli němu vzdát i zápas na předchozím turnaji v Indian Wells. Zdravotní potíže ji limitují především při servisu, který ztratila v duelu s Azarenkovou celkem šestkrát. V dubnu by měla světová dvojka vést belgický tým v zápase semifinále Fed Cupu proti České republice.

Tenisový turnaj mužů série Masters a žen v Miami (tvrdý povrch):
Muži (dotace 4,5 miliónu dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (2-Srb.) - Anderson (JAR) 6:4, 6:2, Fish (14-USA) - Ferrer (6-Šp.) 7:5, 6:2.
Ženy (dotace 4,5 miliónu dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Azarenková (8-Běl.) - Clijstersová (2-Belg.) 6:3, 6:3, Zvonarevová (3-Rus.) - A. Radwaňská (9-Pol.) 7:5, 6:3.
Semifinálové dvojice: Šarapovová (16-Rus.) - Petkovicová (21-Něm.), Zvonarevová (3-Rus.) - Azarenková.

Reklama

Související témata: