Hlavní obsah

Šarapovová postoupila přes Petkovicovou do finále v Miami

MIAMI

Až bývalá světová jednička Maria Šarapovová ukončila v semifinále nečekaně úspěšnou pouť německé tenistky Andrey Petkovicové turnajem v Miami. Třiadvacetiletá Ruska dnes vyhrála 3:6, 6:0, 6:2 a postoupila poprvé po sedmi měsících do finále podniku WTA.

Foto: Simon Dawson, ČTK/AP

Ruská tenistka Maria Šarapovová je v Miami ve finále.

Článek

Třiadvacátá hráčka světa po vyhraném prvním setu doslova odpadla a nebyla schopná předvádět takové výkony, které jí v minulých dnech přinesly vítězství nad aktuální jedničkou Caroline Wozniackou z Dánska či Srbkou Jelenou Jankovičovou.

Šarapovová oproti tomu zahrávala údery jako v dobách své největší slávy a může se těšit na to, že se v novém vydání žebříčku vrátí do elitní desítky. Ve finále v Key Biscane se utká s vítězkou druhého semifinále mezi svou krajankou Věrou Zvonarevovou a Běloruskou Viktorií Azarenkovou.

Prakticky bez práce postoupil do semifinále Švýcar Roger Federer, jemuž jeho francouzský soupeř Gilles Simon vzdal čtvrtfinále kvůli ztuhlému krku už po deseti minutách. Simon uhrál v prvních třech gamech pouze dva míče a po konzultaci s přivolaným lékařem zápas skrečoval.

Třetí nasazený Federer si tak v klidu může počkat na příštího soupeře, jímž bude buď jeho dlouholetý rival Rafael Nadal, nebo jeho loňský osmifinálový přemožitel z Miami Tomáš Berdych.

Tenisový turnaj mužů série Masters a žen v Miami (tvrdý povrch):
Muži (dotace 4,5 milionu dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (3-Švýc.) - Simon (25-Fr.) 3:0 skreč.
Ženy (dotace 4,5 milionu dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Šarapovová (16-Rus.) - Petkovicová (21-Něm.) 3:6, 6:0, 6:2.

Reklama

Související témata: