Hlavní obsah

Tenista Berdych má nového španělského fyzioterapeuta

Tenista Tomáš Berdych rozšířil svůj realizační tým. Od turnaje v Indian Wells má vedle kouče Tomáše Krupy a kondičního trenéra Davida Vydry i fyzioterapeuta, kterým se stal Španěl José Felix Gonzales Castilla.

Foto: Andrew Brownbill, ČTK/AP

Tenista Tomáš Berdych

Článek

"Tomáš byl nějaký čas bez svého fyzioterapeuta, ale zjistili jsme, že to bez něj nejde. Na téhle úrovni se hráč bez vlastního fyzioterapeuta prakticky neobejde. Začíná to být povinnost. Tělo musí být připravené zvládat extrémní tréninkovou i zápasovou zátěž." konstatoval kouč Krupa ve svém sloupku v novém čísle časopisu Tennis Arena.

Gonzales dříve pracoval pro atlety, mimo jiné spolupracoval s Juanem Carlosem Higuerou, čtvrtým z olympiády v Pekingu v běhu na 1500 metrů. Před rokem přešel k tenisu a byl fyzioterapeutem elitního deblisty Leandra Paese z Indie.

K Berdychovi se dostal na doporučení Michala Novotného, bývalého hlavního fyzioterapeuta ATP, který nyní spolupracuje s Lotyšem Ernestem Gulbisem. "Michalovi můžeme stoprocentně věřit, že našel toho pravého. Sám ho školil, takže víme, že máme odborníka," řekl Krupa.

Španělský fyzioterapeut bude s Berdychem jezdit na všechny velké turnaje. "Jsem za to rád i kvůli sobě. Občas už mám pocit, že se rozpadám," řekl Krupa.

Reklama

Související témata: