Hlavní obsah

Tenistka Kvitová ladí formu na Fed Cup v sluncem zalitém Turecku

PRAHA/ANTALYA

Pod slunečními paprsky v Antalyi ladí česká tenisová jednička Petra Kvitová formu na semifinále Fed Cupu. V Turecku nabírá fyzickou kondici, ale zároveň bere každý den do ruky raketu.

Foto: ČTK/AP

Petra Kvitová má ráda přípravu v teple.

Článek

"Cítím se unaveně, ale to je na kondičním soustředění samozřejmé," řekla ve čtvrtek světová osmnáctka v telefonickém rozhovoru s novináři v rámci představení turnaje ITF Sparta Prague Open 2011, na kterém bude od 10. května plnit roli nejvýše nasazené hráčky.

Jednadvacetiletá Kvitová je před antukovou sezónu na soustředění v Turecku již potřetí za sebou se svým kondičním trenérem Josefem Ivankem. Na kurt chodí s hráči z Prostějova, i s vítězem juniorky Australian Open Jiřím Veselým.

"Tenis hrajeme každý den a zároveň děláme kondici. A proč v Turecku? Libí se nám tady, je tady teplo a dobré podmínky. Ideální příprava na antuku," podotkla.

V pondělí se Kvitová s českým týmem vydá do Belgie na semifinále Fed Cupu. "Už se těším, zas bude bezva parta a nálada a já věřím, že na tom budu dobře," uvedla Kvitová, letošní vítězka turnajů v Brisbane a Paříži.

Belgičankám bude chybět největší hvězda 

Belgičankám bude chybět jejich největší hvězda Kim Clijstersová a Češkám se tak otevírá naděje na postup do finále. "Pořád ale nesmíme zápas podcenit, Wickmayerová hraje neskutečně dobře," upozornila Kvitová.

V květnu se Kvitová objeví na pražské akci ITF. Stromovce dala přednost před velkým turnajem WTA v Římě. "Tam hrát nemusím a Spartu beru jako příležitost zahrát si po nějaké době doma, kde se vždycky ráda objevím. Snad mě přijedou povzbudit rodiče. A taky to mám jako přípravu na grandslamové Roland Garros," vysvětlila.

Na Sparta Prague Open 2011 musí očekávat, že dojde na ryze české souboje. Letos už hrála na turnajích WTA dvakrát s Barborou Záhlavovou-Strýcovou, jednou vyhrála a jednou odešla poražena. "S českými holkami to je vždycky trošku těžké, když proti sobě musíme nastoupit. Ale co se dá dělat, na kurtu jsme soupeřky," řekla.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články