Hlavní obsah

Clijstersová si na svatbě zranila kotník, asi zmešká French Open

BRUSEL

Belgická první tenistka světa Kim Clijstersová z Belgie zřejmě přijde o druhý grandslamový turnaj sezony Roland Garros kvůli zranění kotníku, které si způsobila na svatbě svého bratrance. Druhá hráčka světového žebříčku na svém webu oznámila, že bude mimo hru čtyři až šest týdnů. Pařížský grandslam začne právě za šest týdnů.

Foto: Darron Cummings, ČTK/AP

Kim Clijstersová nemůže chodit.

Článek

"Kim si na svatební oslavě bratrance Tima vážně poranila kotník, její účast na French Open je nejistá. Následky jsou hrozivé. Vůbec nemůže chodit. Několik dní nebude moct na nohu našlapovat," stojí na internetové stránce letošní vítězky Australian Open.

Čtyřnásobná grandslamová šampionka se momentálně zotavuje ze zranění pravého ramene a zápěstí, které ji vyřadilo ze hry na měsíc a mimo jiné ji připravilo o start ve semifinále Fed Cupu proti českému týmu.

Po svém premiérovém triumfu na Australian Open sedmadvacetiletá tenistka zřejmě nebude mít šanci zaútočit na další grandslamový titul, který jí chybí. Na Roland Garros byla v letech 2001 a 2003 ve finále, ale nikdy nevyhrála.

V Paříži bude určitě chybět další bývalá světová jednička Američanka Serena Williamsová, jež se zotavuje z vážných zdravotních potíží, které odstartovaly rovněž nehodou na oslavě. Loni v červenci šlápla na rozbitou sklenici a pořezala si nohu, s níž kvůli komplikacím musela později na operaci. Nedávno navíc prodělala plicní embolii a podstoupila další zákrok.

Reklama