Hlavní obsah

Šafářová se před Fed Cupem zranila, nahradí ji Hradecká

CHARLEROI

Česká tenistka Lucie Šafářová si při úterním tréninku na semifinále Fed Cupu přivodila svalové zranění levého stehna a v zápasu proti domácí Belgii v Charleroi nenastoupí. V týmu ji nahradí dodatečně povolaná Lucie Hradecká. O nominaci na jednotlivé zápasy rozhodne kapitán Petr Pála později.

Foto: Andrew Brownbill, ČTK/AP

Lucie Šafářová proti Belgii kvůli zranění nenastoupí.

Článek

"Zranila se při tréninku, který nebyl moc náročný," řekl Pála v rozhovoru na týmových stránkách na Facebooku. Šafářová podstoupila rychlé vyšetření na místě s týmovými lékaři, kteří ji ujistili, že v sobotu určitě nebude na sto procent připravená.

Trenér Pála povolal Lucii Hradeckou.foto: ČTK/AP/Andrew Medichini

"Takže jsem se rozhodl, že místo ní povolám Lucku Hradeckou, která byla připravena přijet a nyní je na cestě," uvedl Pála. Šafářová odjela domů na další vyšetření. "Doufám, že se rychle uzdraví a bude zase připravena," věřil kapitán týmu.

Českou jedničkou bude Petra Kvitová.foto: ČTK/AP/Yoan Valat

Hradecká se o nominaci dozvěděla večer, když nakupovala. "O půlnoci jsem vzbudila správce na Štvanici a pak ještě rodiče doma, protože jsem si musela pro rakety," řekla Hradecká po příjezdu do Belgie. Zabaleno na rychlou cestu měla ve dvě ráno, budíček pak v 6:20. "Takže jsem celou cestu v letadle prospala," usmála se.

Nominace ji potěšila, třebaže musela zrušit účast v kvalifikaci na turnaj ve Stuttgartu. "Trochu to mrzí, ale být členkou Fed Cupu se neodmítá," prohlásila. "Teď se ale těším i na to, až si dám po obědě šlofíka," dodala s úsměvem. Na trénink se vydá odpoledne.

Českou jedničkou pro boj o finále je Petra Kvitová, vedle Hradecké tvoří tým dále Barbora Záhlavová-Strýcová a Iveta Benešová. Belgičanky v Charleroi nastoupí bez zraněné světové dvojky Kim Clijstersové.

Reklama