Hlavní obsah

Češky se cítí před semifinále Fed Cupu mírnými favoritkami

CHALEROI

České tenistky budou ve víkendovém semifinále Fed Cupu proti Belgii mírnými favoritkami, přestože kvůli zranění odstoupila jejich dvojka Lucie Šafářová. Novinářům to dnes v dějišti zápasu v Charleroi řekli kapitán Petr Pála a česká jednička Kvitová. "Když tady není Lucka, tak je to vyrovnanější, než když jsme odlítali. Ale i přesto jsme asi trošku pořád favoritky," řekla Kvitová.

Článek

Semifinálové utkání ovšem nebude pro českou jedničku jednoduché, s belgickou nejlepší hráčkou Yaninou Wickmayerovou má zápornou bilanci 2:3 a s dvojkou Kirsten Flipkensovou prohrála poslední vzájemný zápas.

"Strach z toho (zápas s Flipkensovou) určitě nemám, protože už je to přeci jenom rok. Ten zápas si moc dobře pamatuji. Tam mě chytly záda a nemohla jsem vůbec servírovat. Samozřejmě nechci říct, že v sobotu vyhraju. Určitě umí být na tomto povrchu nebezpečná. Ten její trošku mužský tenis bude nepříjemný," dodala Kvitová.

Pála zatím o nasazení nerozhodl

Češky do role favoritek postavilo zranění belgické tenisové legendy a současné světové dvojky Kim Clijstersové. "S Kim Clijstersovou byly Belgičanky favoritem. Musím se ale přiznat, že tentokrát jsme lehkými favority my, vzhledem k vyrovnanosti týmu a k žebříčkovému postavení. Na druhou stranu mají vynikající první hráčku a v týmových soutěžích je možné všechno," řekl.

Pála zatím nemá představu, koho do jednotlivých zápasů nasadí. Čárou přes rozpočet je pro něj právě zranění Šafářové, kterou na poslední chvíli nahradila Lucie Hradecká. Je to určitě větší dilema, protože s Luckou jsem počítal, že jí určitě nasadím. Záleželo jen si rozmyslet kdy," uvedl kapitán.

Hradecká v Bruselu přistála teprve dnes dopoledne, zatímco český tým již ve zhruba 60 kilometrů vzdáleném Charleroi trénuje od začátku týdne. "Myslím si, že mohou naskočit úplně všechny. Je to velice otevřené. Lucka (Hradecká) zatím ještě ani nehrála, ještě jsem nad tím ani nepřemýšlel. Uvidím dnes večer," dodal Pála.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 20 : 00
20240424T20 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík