Hlavní obsah

Murrayho v Monte Carlu vypískali za „sadistické“ kraťasy za síť na zraněného Simona

PRAHA/MONTE CARLO

Britský tenista Andy Murray nemá v Monte Carlu na růžích ustláno. Loni na něj diváci na štědře dotovaném turnaji posměšně pískali, když vypadl hned v prvním kole s Němcem Kohlschreiberem. Letos rozproudil negativní emoce v publiku tím, že v zápase 3. kola s prakticky domácím Gillesem Simonem hrál na soupeře indisponovaného zraněním kotníku kraťasy za sít, které francouzský tenista neměl šanci doběhnout.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Zraněný tenista Gilles Simon čeká na lékařské ošetření při utkání s Andym Murrayem na turnaji v Monte Carlu.

Článek

Simon si podvrtl kotník na konci prvního setu a Murray poté začal otáčet vyrovnaný zápas ve svůj prospěch. Mimo jiné i pomocí sedmi kraťasů, které frankofonní publikům rozpálily doběla. „Čím víc bučeli a pískali, tím víc jsem chtěl kraťasy hrát, protože to fungovalo,“ pokrčil rameny třiadvacetiletý Brit po zápase, po němž odmítl interview přímo na kurtu.

„Reakce diváků mě nestresovala. Dělal jsem, co bylo třeba, abych vyhrál zápas co nejefektivněji. Fungovalo to,“ doplnil po vítězství dvakrát 6:3 čtvrtý hráč světa, jemuž se v Monaku podařilo postupem do čtvrtfinále zastavit výsledkový propad po úspěchu na lednovém Australian Open, kde postoupil do finále.

Andy Murray při utkání s Gillesem Simonem na turnaji v Monte Carlu.foto: Reuters/Eric Gaillard

Vyhrocenou situaci nicméně mírnil i sám Simon, který prohlásil, že by v opačném případě hrál se stejnou taktikou. Nevysvětlil však, proč zápas raději neskrečoval. „Každý hráč na okruhu by tak hrál. Uvidíme, jak budou diváci reagovat zítra,“ poznamenal Murray před čtvrtfinálovým duelem s Portugalcem Gilem.

Čistě ve spekulativní rovině je otázka, v jaké atmosféře by Murray hrál, kdyby Simonovi příznivci tušili, o co požádal svého skotského kamaráda boxer David Haye. Podle britského tisku světový šampión těžké váhy hecoval svého přítele, že chce vidět, jak "zničí tu hnusnou žábu".

Reklama

Související témata: