Hlavní obsah

Vítězové Wimbledonu si finančně polepší o deset procent

Vítězové wimbledonské dvouhry si letos přijdou na 1,1 milionu liber (30,2 milionu korun) a oproti loňskému roku si tak polepší o deset procent. Oznámil to dnes výkonný ředitel All England Clubu Ian Ritchie. Celková dotace nejslavnějšího turnaje vzrostla o 6,4 procenta na 14,6 milionu liber.

Foto: Toby Melville, Reuters

Ve Wimbledonu vydělají tenisté více.

Článek

Pořadatelé se zároveň snaží ještě zatraktivnit turnaj tím, že žádají o daňové úlevy britskou vládu. Zatím totiž platí, že zástupci individuálních sportů musejí odvádět daně při podniku konaném v Británii, zatímco týmy z kolektivních sportů nemusejí.

Ritchie se na toto téma bavil rovněž s šéfem formule 1 Berniem Ecclestonem, jenž si chce také vymoci pro své jezdce vládní změny. "Když například přijede hrát finále Ligy mistrů Lionel Messi, nebude platit daně, zatímco Roger Federer ano. Nemyslíme si, že by to byl zrovna důvod pro to, aby se tenisté Wimbledonu neúčastnili, ale rozhodně si toho (danění) jsou vědomi. Tak to odstraňme," nabádá vládu Ritchie.

Celkový počet využívaných kurtů wimbledonského areálu se vrací na tradičních 19. V posledních letech prošly některé rekonstrukcí, úplně novou tvář má kurt číslo 4.

Reklama