Hlavní obsah

Hingisová okoření exhibicí Prague Open, v turnaji se představí i bývalá pětka Gonzalez

Ondřej CupalSport.cz

Švýcarská tenisová hvězda Martina Hingisová se představí v exhibici tenisového turnaje Strabag Prague Open 2011, který se po třech letech vrací k systému mužského challengeru a ženského ITF turnaje. V mužské části pavouka bude hlavní hvězdou někdejší pátý hráč světového žebříčku Fernando Gonzalez z Chile. Mezi ženami bude plnit roli nasazené jedničky Lucie Hradecká.

Foto: Jirka G. Novák, Sport.cz

Pražská Štvanice

Článek

Loňským vítězstvím Maďarky Agnes Szavayové skončila na pražské Štvanici éra turnajů nejvyšší ženské kategorie WTA. V letošním roce se do Prague Open vrací mužský turnaj kategorie challanger a zůstává i ženský turnaj - pouze však v kategorii ITF. Pražský turnaj pod se pod záštitou prezidenta republiky Václava Klause a primátora hlavního města Prahy Bohuslava Svobody odehraje v termínu od 2. do 8 května.

Do obou turnajů se podařilo nalákat kvalitní jména. „Jsem velice příjemně překvapen kvalitou obsazení,“ nechal se slyšet na středeční tiskové konferenci ředitel turnaje Vladislav Šavrda. Mužský turnaj má dotaci 100 tisíc dolarů, ženský o polovinu nižší.

Magnetem mužského turnaje bude bývalý světový hráč číslo pět a finalista Australian Open z roku 2007 Fernando Goznalez, který se na kurty vrací po operaci kyčle. V současnosti 514. hráč světa si po zranění zahraje ještě na challangeru v Bělehradu a do Prahy by měl přijet rozehraný.

Chilský tenista Fernando Gonzalez se představí pražským divákům na Prague Open. foto: Reuters/Eliseo FernandezNejvýše nasazeným tenistou je 54. hráč ratingu Jérémy Chardy z Francie. Na štvanické antuce se představí dohromady šest hráčů z první světové stovky. Z českých hráčů budou přímo v turnaji startovat Jan Hájek, Lukáš Rosol, Jaroslav Pospíšil a Ivo Minář. Divokou kartu dostali vítěz juniorky na Australian Open Jiří Veselý a Jan Blecha. Z kvalifikace se budou muset do hlavní části turnaje prokousávat Bohdan Ulihrach a trojnásobný vítěz turnaje Jan Hernych.V turnaji žen je nejvýše nasazená finalistka letošního Fed Cupu Lucie Hradecká. Z českých hráček se na turnaji představí také Petra Cetkovská, Eva Binerová, Andrea Hlaváčková a Kristýna Plíšková. Její sestra Karolína bude hrát kvalifikaci.  

Martina Hingisová v objetí s Kurnikovovou během Wimbledonu 2010foto: Reuters/Phil Noble

Turnajový program zpestří v sobotu tradiční exhibice. Do té letos zasáhne rodačka z Košic Martina Hingisová, která se střetne s Danielou Bedáňovou. Poté jsou na programu krátké smíšené čtyřhry, v nichž se představí sestry Plíškovy a Hernych s Ulihrachem a Hingisová s Víznerem a Bedáňová s Pálou.

Vstupenky na turnaj, jehož rozpočet je zhruba 10 miliónů korun, budou stát od pondělí 2. května do pátku 6. května 100 korun. Na víkend se částka zdvojnásobí. Semifinále i finále bude přímými přenosy vysílat ČT 4 Sport.

Reklama