Hlavní obsah

Agassiho vyzve v Praze ve dvouhře Novák, Grafová nastoupí v mixu

Zápas Jiřího Nováka s někdejší světovou jedničkou Andrem Agassim bude hlavním bodem exhibice Advantage Tennis IV. V pražské O2 areně se bude hrát 7. června od 18:00 a na kurtu se ve smíšené čtyřhře představí po boku Agassiho jeho manželka a vítězka dvaadvaceti grandslamů Steffi Grafová.

Foto: Alastair Grant, ČTK/AP

Americký tenista Andre Agassi během tenisové exhibice.

Článek

Organizátoři z agentury Česká sportovní oznámili, že exhibice začne mixem Jany Novotné s lednovým vítězem juniorky na Australian Open Jiřím Veselým proti Haně Mandlíkové v páru s dalším zatím nejmenovaným juniorem. Po nich na kurt nastoupí Novák s Agassim a na závěr Novák s Novotnou proti Agassimu s Grafovou.

Bere to jako poctu

"Beru to jako obrovskou poctu za to, co jsem dokázal, a chci poděkovat, že jsem byl nominován," řekl Novák na tiskové konferenci. Loni si zahrál exhibici s Ivanem Lendlem, předloni se Švédem Stefanem Edbergem a v minulosti i s další bývalou jedničkou Johnem McEnroem z USA. "Je to vždy velký zážitek," dodal.

Jiří Novák.foto: DPA/EPA

Při oznámení exhibice se spekulovalo, že by mohla Novotná vyzvat ve dvouhře Grafovou, ale Němka od ukončení kariéry dvouhry nehraje. "Nechtěla o dvouhře ani slyšet. Chtěli jsme příběh a jsme rádi, že je přivedeme jako manželskou dvojici a zahrají si jako pár," řekla manažerka projektu Petra Píchalová-Langrová.

Přiletí i s dětmi? 

Agassi přiletí do Česka z Paříže, kde o víkendu před pražskou exhibicí vyvrcholí Roland Garros, a Grafová po exhibičním vystoupení v Halle. Stále není jasné, zda do české metropole přijedou s dětmi, desetiletým synem Jadenem Gilem a sedmiletou dcerou Jaz Elle. "Čekáme na jejich vyjádření," uvedla Píchalová-Langrová.

Loni na podzim se měl Agassi objevit na exhibici v Bratislavě, ale pořadatelům se omluvil. Organizátoři pražské exhibice věří, že v Česku se Agassi objeví. "Věnovali jsme tomu tolik pozornosti a je to vázáno na přítomnost Steffi, že by nemělo logiku, aby cestu do Evropy vynechali," řekl majitel pořádající agentury Miroslav Černošek.

Ve čtvrtek začne předprodej vstupenek v prodejní síti Sazkaticket. Lístky do spodní části hlediště stojí 590 korun, horní prstenec přijde na 290 korun. Ceny jsou stejné jako v roce 2008 při účasti Peta Samprase, kdy se exhibice Advantage Tennis konala poprvé. Předloni se v Ostravě představil Edberg a loni Lendl.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner