Hlavní obsah

Tenistku Kvitovou vyzve v madridském čtvrtfinále Cibulková

MADRID

Dominika Cibulková bude soupeřkou české jedničky Petry Kvitové ve čtvrtfinále antukového turnaje v Madridu. Nenasazená slovenská tenistka se na závěr středečního programu postarala o překvapení, když vyřadila bývalou světovou jedničku Rusku Marii Šarapovovou po setech 7:5 a 6:4.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Slovenská tenistka Dominika Cibulková

Článek

Jednadvacetiletá Kvitová se utká s Cibulkovou v pátek potřetí v kariéře a pokusí se prodloužit proti stejně staré soupeřce neporazitelnost. Vyhrála nad ní letos na turnaji WTA v Brisbane i v prvním kole Fed Cupu v Bratislavě.

Dnes budou v Madridu bojovat o účast ve čtvrtfinále životní partneři Tomáš Berdych a Lucie Šafářová. Berdycha čeká duel s Argentincem Juanem Monakem, Šafářová se utká s Australankou slovenského původu Jarmilou Gajdošovou.

Jednička Wozniacká opět nestačila na Görgesovou a v Madridu končí

Světová tenisová jednička Dánka Caroline Wozniacká skončila na antukovém turnaji v Madridu ještě před branami čtvrtfinále. Už podruhé během dvanácti dnů totiž prohrála s Němkou Julií Görgesovou, 27. hráčkou pořadí WTA. Jejich dnešní duel ve třetím kole na madridské antuce vyhrála Görgesová 6:4, 1:6 a 6:3.

Dánská tenistka Caroline Wozniackáfoto: Reuters/Andrea Comas

Dvacetiletá Wozniacká podlehla o dva roky starší soupeřce o velikonoční neděli ve finále turnaje ve Stuttgartu a ani dnes nenašla zbraň na její kvalitní servis. Navíc jí chybou v osmém gamu třetí sady nabídla klíčový brejk.

Tenisový turnaj mužů série Masters a žen v Madridu (antuka):
Ženy (dotace 3,5 mil. eur):
Dvouhra - 3. kolo:
Cibulková (SR) - Šarapovová (8-Rus.) 7:5, 6:4, Görgesová (Něm.) - Wozniacká (1-Dán.) 6:4, 1:6, 6:3, Azarenková (4-Běl.) - Parraová (Šp.) 6:0, 6:3, Pavljučenkovová (Rus.) - Stosurová (5-Austr.) 7:6 (7:4), 6:3, Li Na (6-Čína) - Vinciová (It.) 2:6, 6:2, 6:1, Matteková-Sandsová (USA) - Schiavoneová (3-It.) 7:6 (7:5), 6:3.

Reklama

Související témata: