Hlavní obsah

Tenisté Hradecká a Rosol si na Štvanici zahrají o titul

PRAHA

Dvojnásobné zastoupení bude mít český tenis ve finálovém programu turnaje Strabag Prague Open 2011 v Praze na Štvanici. O titul v challengeru mužů si v neděli zahraje pětadvacetiletý Lukáš Rosol, roli nejvýše nasazené hráčky v turnaji kategorie ITF potvrzuje Lucie Hradecká.

Foto: Pavel Lebeda/ECM Prague Open

Česká tenistka Lucie Hradecká

Článek

Hráčka pořádajícího klubu I. ČLTK ztratila set jen v prvním kole a od té doby soupeřky ničí. V semifinále dnes nedala šanci Rakušance Yvonne Meusburgerové a vyhrála dvakrát 6:2. "Lucka perfektně splnila taktiku, kterou jsme si řekli. A když se objevila nějaká potíž, vždy perfektně zareagovala," chválil Hradeckou trenér Jiří Fencl.

Ve finále se Hradecká střetne s překvapením turnaje Paulou Ormacheaovou z Argentiny, která je v žebříčku WTA až na 307. místě. Do finále se dostala z kvalifikace.

V challengeru mužů překazil české finále osmý nasazený Alex Bogomolov z USA, který v semifinále s Ivo Minářem ani jednou nepřišel o servis a vyhrál 7:6, 6:4. Jeho soupeřem bude Rosol, kterému postup usnadnil bývalý pátý hráč světa Fernando González. Rosol prohrál první set 4:6, ale ve druhém vedl 4:0 a Chilan zápas kvůli stoupající bolesti bolest pod kolenem vzdal.

Finálový program začne v neděli ve 13:00.

Tenisový turnaj Strabag Prague Open 2011 v Praze na Štvanici
Muži - challenger (dotace 85.000 eur)
Dvouhra - semifinále: Bogomolov (8-USA) - I. Minář (ČR) 7:6 (7:3), 6:4, Rosol (ČR) - González (Chile) 4:6, 4:0 skreč.
Ženy - turnaj ITF (50.000 dolarů)
Dvouhra - semifinále: Hradecká (1-ČR) - Meusburgerová (5-Rak.) 6:2, 6:2, Ormacheaová (Arg.) - Oprandiová (2-It.) 1:6, 7:5, 7:6 (7:3).

Reklama

Související témata: