Hlavní obsah

VIDEO: Nadal se blýskl, úderem mezi nohama přeloboval Djokoviče

Parádní úder předvedl ve finále turnaje v Madridu domácí tenista Rafael Nadal. Světová jednička dobíhala od sítě míček, který dopadl těsně před základní čáru. Nadal však nezazmatkoval a úderem mezi nohama přeloboval Srba. Rodák z Mallorky si díky tomuto úderu navíc vypracoval na začátku druhé sady hned tři brejkboly.

Foto: Juan Medina, Reuters

Španělský tenista Rafael Nadal ve finále turnaje v Madridu

Článek

Nadalovi se vzápětí podařilo Srbovo podání prolomit, ale na vítězství v zápase to nestačilo. Djokovič vyhrál první set 7:5 a ve druhém 6:4. Třiadvacetiletému Srbovi se podařilo na desátý pokus poprvé v kariéře porazit Nadala na antuce, na Španělově nejsilnějším povrchu. V letošním roce se radoval z výhry nad Nadalem už potřetí.

Radost srbského tenisty Novaka Djokovičefoto: Reuters/Sergio Perez

Djokovič získal v letošní sezóně již šestý titul na okruhu ATP a prodloužil svou neporazitelnost na 32 zápasů v sezóně. „Prožívá neuvěřitelnou sezónu. Musím uznat, že byl lepší,“ řekl po utkání Nadal, jehož čeká obhajoba titulu v Roland Garros.

Právě na French Open je Nadal v posledních letech jasným vládcem. V posledních šesti letech zvítězil čtyřiadvacetiletý Nadal pětkrát. Djokovič ale v neděli dokázal, že je schopen Nadala porazit. Před jeho fanoušky a bez ztráty setu.

Vítěz turnaje v Madrid Novak Djokovič (vleov) a poražený finalista Rafael Nadal.foto: Reuters/Juan Medina

„Myslím, že Rafa je tam pořád před všemi. Já jsem Roland Garros nikdy nevyhrál. Několikrát jsem tam hrál semifinále,“ připomněl Djokovič. „Jelikož mám tuto vítěznou šňůru a jelikož mám nejlepší formu v životě, budu pravděpodobně považován za jednoho z favoritů, ale jestli si to pamatuju dobře, Rafa na tomto turnaji prohrál jediný zápas,“ dodal Djokovič.

Před startem druhého grandslamového turnaje sezóny se oba tenisté představí ještě na turnaji v Římě. French Open začíná v Paříži 22. května.

Reklama

Související témata: