Hlavní obsah

Kvitová postoupila na Spartě hladce do semifinále

PRAHA

Tenistka Petra Kvitová plní ve Stromovce roli favoritky a na turnaji ITF Sparta Prague Open postoupila do semifinále. Desátá hráčka světa dnes zdolala Francouzku Mathildu Johanssonovou hladce dvakrát 6:1.

Foto: Yuriko Nakao, Reuters

Česká tenistka Petra Kvitová

Článek

"Neřekla bych, že to bylo nejsnazší, ale určitě jsem hrála nejlépe a cítím, že se zlepšuji zápas od zápasu," řekla jednadvacetiletá Kvitová. Nejdelší byl poslední game utkání, který trval deset minut a Kvitová ho získala po osmi shodách.

Na kurtu se letošní vítězka tří turnajů WTA (Brisbane, Paříž a Madrid) už cítila mnohem lépe a zraněná pravá kyčel ji tolik netrápila. "Je to mnohem lepší," řekla Kvitová, která byla dopoledne na vyšetření u fyzioterapeuta Pavla Koláře.

Dohromady s šesti vítěznými zápasy v Madridu, kde triumfovala v neděli, vyhrála Kvitová na antuce již devátý zápas v řadě. Desátý může přidat v semifinále, v kterém se od 13:00 střetne se Srbkou Alexandrou Kruničovou, až 273. hráčkou světa.

V sobotu se vedle semifinálových zápasů uskuteční na závěr dne i oblíbená exhibice. Ve čtyřhře se představí tenisoví baviči Mansúr Bahrami a Henri Leconte, proti nimž nastoupí někdejší hráči světové desítky Jiří Novák a Karel Nováček.

Tenisový turnaj žen Sparta Prague Open v Praze (dotace 100.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Johanssonová (5-Fr.) - Martičová (Chorv.) 6:3, 6:1.
Čtvrtfinále:
Kvitová (1-ČR) - Johanssonová 6:1, 6:1, Cetkovská (ČR) - Zakopalová (2-ČR) 5:7, 6:3, 7:5, Kruničová (Srb.) - Allertová (ČR) 6:4, 6:0, Rybáriková (4-SR) - Pěrvaková (7-Rus.) 7:6 (7:5), 6:2.
Semifinálové dvojice: Kvitová - Kruničová, Cetkovská - Rybáriková.

Reklama

Související témata: