Hlavní obsah

Limitovanou Kvitovou porazila v pražském finále Rybáriková

Tenistce Petře Kvitové se nepodařilo vyhrát turnaj kategorie ITF Sparta Prague Open. Světová desítka v nedělním finále prohrála se Slovenkou Magdalenou Rybárikovou 3:6 a 4:6, v zápase ji ale limitovaly zdravotními problémy.

Foto: Andrea Comas , Reuters

Petra Kvitová se tentokrát turnajového triumfu nedočkala.

Článek

"Nemohu se na problémy vymlouvat. Magdaléna hrála dobře," ocenila Kvitová soupeřku v televizním rozhovoru. "Trápí mě sval a celý týden se potýkám s bolestmi, ale jsem ráda, že jsem vydržela co nejdéle, a chci poděkovat lidem, kteří mě povzbuzovali."

Kvitovou trápila v týdnu bolavá kyčel a od semifinále rovněž natažený pravý stehenní sval. V prvním setu finále měla česká hráčka jako první brejkboly, ale v sedmé hře žádný nevyužila, pak ztratila sama podání a stále hůře se pohybovala.

Na začátku druhé sady si jednadvacetiletá Kvitová udržela servis, ale jak se snažila riskovat, aby nemusela hrát delší výměny, tak chybovala. Za stavu 1:4 si nechala v chladném počasí zavázat pravou nohu. V osmé hře odvrátila při podání Slovenky dva mečboly a aktivní hrou snížila na 4:5, víc ale nestihla a zápas prohrála.

Rybáriková, aktuálně 72. hráčka světa, která ale už byla předloni čtyřicátá, porazila Kvitovou poprvé v kariéře. Předchozí čtyři zápasy vyhrála česká hráčka. "Věděla jsem, že má Petra problémy. Hůře se pohybovala při podání, čehož jsem využila, ale nebylo to lehké. Výhry si cením, protože mi pomůže," řekla Rybáriková.

Kvitová, vítězka tří letošních turnajů okruhu WTA (Brisbane, Paříž, Madrid), se odhlásila z nadcházejícího turnaje v Bruselu, aby se dala do pořádku na grandslamové Roland Garros, které začne již za týden. "Snad to bude dobré a dám se do pořádku," řekla Kvitová. "Petra by mohla Roland Garros vyhrát," mínila Rybáriková.

Tenisový turnaj ITF žen Sparta Prague Open v Praze (dotace 100 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Rybáriková (4-SR) - Kvitová (1-ČR) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Cetkovská, Krajiceková (3-ČR/Niz.) - Leeová-Watersová, Moultonová-Levyovou (4-USA) 6:2, 6:1.

Reklama

Související témata: