Hlavní obsah

Clijstersová je nažhavená. Na French Open prý jede zvítězit

BRUSEL

Belgická tenistka Kim Clijstersová věří, že by mohla na blížícím se French Open uspět, ačkoli ještě není na sto procent zdravotně v pořádku. Antuka přitom rozhodně nepatří k jejím nejsilnějším povrchům, v Paříži navíc současná dvojka světového žebříčku hrála naposledy před pěti lety.

Foto: Petar Kujundzic, Reuters

Kim Clijstersová se těší na návrat.

Článek

"Výhodou je, že jsem naladěna stejně jako během minulých grandslamů. Vím, že když budu hrát dobrý tenis, mohu vyhrát," citoval ji v úterý belgický list La Capitale. "Tento postoj je nesmírně důležitý, a to i přesto, že z fyzického hlediska to ještě není úplně ono," dodala druhá hráčka pořadí WTA.

Clijstersová na Roland Garros nehrála od roku 2006. V letech 2001 a 2003 sice došla až do finále, avšak v obou případech prohrála. Na antuce navíc od roku 2006 odehrála jen jediný zápas.

"Moje neúčast v Paříži loni byla největším zklamáním sezóny 2010, snad s výjimkou vyřazení ve čtvrtfinále Wimbledonu. Je dobré, že mohu zase začít hrát. Mám do toho opravdu velkou chuť," prohlásila Clijstersová.

Ještě prý není stoprocentně fit

Připustila ale také, že její zdravotní stav ještě není stoprocentní. V poslední době Clijstersovou sužovaly potíže s ramenem, kotníkem i zápěstím, proto nehrála ani fedcupové semifinále proti Česku. "Ještě cítím malou bolest, ale dobře utažená bandáž na kotníku mi dává jistotu," doplnila.

Reklama

Související témata: