Hlavní obsah

Djokovičova série je cennější než můj rekord, říká bývalá tenisová hvězda McEnroe

Bývalý slavný tenista John McEnroe je přesvědčen, že série neporazitelnosti Srba Novaka Djokoviče od začátku sezóny je mnohem úctyhodnější než jeho rekord z roku 1984. Dvaapadesátiletý Američan tehdy vyhrál 42 zápasů za sebou, Djokovič jich má zatím na kontě 37.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Srbský tenista Novak Djokovič je letos zatím bez konkurence.

Článek

"Nebudu lhát, připomnělo mi čtyřiaosmdesátý rok," citovala McEnroea agentura AP. "Rekordy jsou tady od toho, aby se překonávaly. A také je třeba zdůraznit, že dneska je tenis mnohem náročnější, takže jeho výkon je mnohem úctyhodnější než můj," dodal.

"Navíc v roce 1984 se Australian Open hrálo až na konci roku. Takže můj první grandslam v té době byl French Open, kde jsem o neporazitelnost přišel," připomněl McEnroe finále s Ivanem Lendlem, v němž neudržel vedení 2:0 na sety.

Zleva John McEnroe a Ivan Lendl po exhibičním zápase veteránů.foto: Reuters/Mike Segar

Právě na pařížské antuce může Djokovič rekord slavného Američana překonat. "Z načasování mám velkou radost," řekl McEnroe, který má však pro Djokoviče vedle slov uznání také varování.

V Paříži to prý bude o něčem  jiném

Srbský tenista sice na posledních dvou turnajích porazil ve finále světovou jedničku Rafaela Nadala na Španělově oblíbené antuce, podle McEnroea bude ale jejich případné měření sil na Roland Garros o něčem jiném.

"V pěti setech to bude mít s Rafou mnohem náročnější," řekl sedminásobný grandslamový vítěz. "Já tehdy v čtyřiaosmdesátém také Lendla na antuce před French Open dvakrát porazil, ve finále jsem pak vedl 2:0 na sety, ale prohrál jsem v pátém. Novak musí být opatrný, protože Nadal bojuje až do konce," dodal McEnroe.

Reklama

Související témata: