Hlavní obsah

Nadal si před Paříží užíval rodiny a hrál golf. Na pár dnů jsem vypnul, říká

Pár dnů volna si naordinoval španělský tenista Rafael Nadal před útokem na šestý titul na Roland Garros. Letos ho čeká na cestě za výhrou na pařížské antuce asi nejtěžší práce, a tak před příletem do města nad Seinou zamířil na chvilku domů, trávil chvíle se s svými nejbližšími a rozptyloval se golfu.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Španělský tenista Rafael Nadal

Článek

Na French Open může Nadal šestým titulem vyrovnat legendárního Björna Borga, ale v cestě mu nejspíše bude stát letos neporažený Srb Novak Djokovič.

"Na pár dnů jsem vypnul," řekl Nadal po dnešním losování v areálu Roland Garros, které mu pro první kolo určilo za soupeře Američana Johna Isnera. "Zahrál jsem si na Mallorce trochu golfu a navštívil rodinu," popisoval uplynulý týden.

Od turnaje v Indian Wells měl plný program. Obhájil tituly v Barceloně a v Monte Carlu, ale prohrál finále v Madridu a v Římě s Djokovičem. "Proto jsem si odpočinul, zastavil se za babičkou, za bratranci a všemi strýci a tetami. Jednou jsem zašel na večeři s přáteli, protože jsem je neviděl dva tři měsíce," řekl první hráč světa.

Před začátkem turnaje nemyslí na 5. června, kdy je na pořadu finále French Open a jeho očekávaný souboj s Djokovičem. Sice prohrál v Paříži za uplynulých šest let jen jednou, ale dobře ví, že na antuce nemá nikdo nic jisté. "Vážně, myslím jen na Isnera. Přemýšlet o souboji s Djokovičem by byla velká, velká chyba," řekl Španěl.

Američan se proslavil loni maratonem na trávě ve Wimbledonu, ale na antuce by neměl být jeho tvrdý servis takovou zbraní. "Je to nebezpečný soupeř. Musím se soustředit na každou výměnu, jeho servis je jako vlnobití," konstatoval Nadal.

Reklama