Hlavní obsah

Tenistka Hlaváčková získala deblový titul v Bruselu

Česká tenistka Andrea Hlaváčková vyhrála spolu s Galinou Voskobojevovou z Kazachstánu čtyřhru na turnaji v Bruselu a má letošní druhý titul. Ve dvouhře vyšla generálka na grandslamové Roland Garros nejlépe světové jedničce Caroline Wozniacké z Dánska.

Článek

Česko-kazašský pár Hlaváčková, Voskobojevová porazil ve finále druhou nasazenou polskou dvojici Klaudia Jansová, Alicja Rosolská 3:6, 6:0 a 10:5.

Čtyřiadvacetiletá Hlaváčková navázala dnešním triumfem na dubnové vítězství na turnaji v marockém Fezu, jehož dosáhla spolu s krajankou Renatou Voráčovou. Celkově získala sedmý deblový titul v kariéře.

V druhém kole vyřadily Hlaváčková s Voskobojevovou ve dvou setech hvězdný americký pár Liezel Huberová, Lisa Raymondová, jehož členky mají na kontě celkově 114 titulů včetně devíti grandslamových.

Dvacetiletá Wozniacká získala čtvrté letošní turnajové vítězství díky finálové výhře 2:6, 6:3, 6:3 nad Číňankou Pcheng Šuaj. Jediným stínem vzhledem k Paříži pro ni je fakt, že si musela ve třetím setu vyžádat ošetření levého stehenního svalu.

Tenisový turnaj žen v Bruselu
Dvouhra - finále
Wozniacká (1-Dán.) - Pcheng Šuaj (8-Čína) 2:6, 6:3, 6:3.
Čtyřhra - finále
Hlaváčková, Voskobojevová (ČR/Kaz.) - Jansová, Rosolská (2-Pol.) 3:6, 6:0, 10:5.

Reklama