Hlavní obsah

Berdych začíná obhajobu semifinále na French Open. Představí se i Kvitová

PAŘÍŽ

V pondělí vstoupí do druhého grandslamu tenisové sezóny French Open obě české jedničky. Tomáš Berdych i Petra Kvitová se představí na stejném kurtu číslo dvě a hned po sobě. První duel odehraje také letos ještě neporažený Srb Novak Djokovič, jenž nastoupí jako druhý na centrální dvorec.

Foto: ČTK/AP

Tomáš Berdych

Článek

Berdychovým soupeřem na pařížské antuce bude domácí hráč z kvalifikace, o šest let starší Stéphane Robert. Již před osmi lety se potkali na turnaji kategorie Futures a v anglickém Bournmouth tehdy Berdych vyhrál.

"Tady je ale každý Francouz nepříjemný, ať budete hrát s kýmkoli. Bude to těžké, ale těším se na zápas a až to začne," řekl loňský semifinalista Berdych pro Radiožurnál.

Kvitová bude plnit roli favoritky proti Maďarce Gretě Arnové. Do turnaje vstoupí během druhého hracího dne také Radek Štěpánek, Sandra Záhlavová a Klára Zakopalová.

Pondělní program (začátky v 11:00)
Kurt Philippa Chatriera: Oudinová (USA) - Schiavoneová (5-It.), De Bakker (Niz.) - Djokovič (2-Srb.), F. López (Šp.) - Federer (3-Švýc.), Bartoliová (11-Fr.) - Tatišviliová (Gruz.).
Kurt Suzanne Lenglenové: Rezaiová (Fr.) - Beguová (Rum.), Zvonarevová (3-Rus.) - Domínguezová (Šp.), Phau (Něm.) - Monfils (9-Fr.), Gasquet (13-Fr.) - Štěpánek (ČR).
Kurt č. 2, 2. zápas: Berdych (6-ČR) - Robert (Fr.), poté Kvitová (9-ČR) - Arnová (Maď.).
Kurt č. 4, 2. zápas: Záhlavová (ČR) - Ťie Čeng (Čína).
Kurt č. 14, 2. zápas: Zakopalová (31-ČR) - Chan Yung-Jan (Tchaj-wan).

Reklama

Související témata: