Hlavní obsah

Ve středu bude na Roland Garros hrát z Čechů dvouhru jen Šafářová

Jediným českým zástupcem ve dvouhře bude ve středu na tenisovém Roland Garros Lucie Šafářová. Na kurtu číslo dvě se v duelu druhého kola utká se 17. nasazenou Julii Görgesovou z Německa a pokud ji porazí, zaznamená druhý nejlepší výsledek na pařížském grandslamu v kariéře.

Foto: René Volfík, ČTK

Tenistka Lucie Šafářová

Článek

S Görgesovou má čtyřiadvacetiletá Češka v dosavadních zápasech na okruhu WTA vyrovnanou bilanci 1:1. Dosavadním maximem Šafářové na Roland Garros je postup do čtvrtého kola v roce 2007. Ve stejném roce zaznamenala nejlepší výsledek na grandslamech v kariéře, kterým je čtvrtfinálová účast na Australian Open.

Do středečního programu zasáhne také ženská světová jednička Dánka Caroline Wozniacká, kterou čeká Kanaďanka Aleksandra Wozniaková. Srb Novak Djokovič bude hájit letošní neporazitelnost v zápase s Rumunem Viktorem Haneskem. Pokud srbský tenista zvítězí, připíše si 39. vítězství v sezoně.

Středeční program French Open (začátky v 11:00):
Kurt Philippa Chatriera:
Wozniacká (1-Dán.) - Wozniaková (Kan.), Rufin (Fr.) - Monfils (9-Fr.), Hanescu (Rum.) - Djokovič (2-Srb.), Doloncová (Rus.) - Schiavoneová (5-It.).
Kurt Suzanne Lenglenové:
Teixeira (Fr.) - Federer (3-Švýc.), Llagosteraová (Šp.) - Cornetová (Fr.), Bartoliová (11-Fr.) - Govorocovová (Běl.), Andrejev (Rus.) - Tsonga (17-Fr.).
Kurt č. 2:
Šafářová (ČR) - Görgesová (17-Něm.).
Kurt č. 4:
2. zápas: Benešová, Záhlavová-Strýcová (ČR) - Hlaváčková, Hradecká (ČR), 4. zápas: Rezaiová, Dimitrov (Fr./Bul.) - Benešová, Paes (ČR/Ind.), Záhlavová-Strýcová, Tecau (ČR/Rum.) - Pennettaová, Starace (It.)
Kurt č. 8:
4. zápas: Čermák, Polášek (ČR/SR) - Ferreiro, Sá (Braz.)
Kurt č. 14:
4. zápas: Čcheng, Bhúpáthí (Čína/Ind.) - Kvitová, Stachovskij (ČR/Ukr.)
Kurt č. 16:
Čang, Scheepersová (Tchaj-wan/JAR) - Peschkeová, Srebotniková (ČR/Slovin.)

Reklama