Hlavní obsah

Djokovič v Paříži postoupil, čeká ho test v podobě Del Potra

Tenista Novak Djokovič měl ulehčenou cestu do třetího kola Roland Garros. Srbskému tenistovi dnes vzdal Rumun Victor Hanescu za stavu 6:4, 6:1 a 2:3. Druhý hráč světa si tak připsal na konto letošní 39. výhru za sebou a ušetřené síly se mu budou hodit. Příště ho totiž čeká někdejší čtvrtý hráč světa Argentinec Juan Martín del Potro, který je po zranění opět ve formě.

Foto: Thierry Roge, Reuters

Srbský tenista Novak Djokovič na Roland Garros

Článek

Djokovič měl zápas s Haneskem pod kontrolou a Rumun odstoupil kvůli bolavé noze, kterou si masíroval. "Není dobré vidět soupeře vzdát. Škoda. Ale hrál jsem dobře a hodí se, že jsem strávil na kurtu co nejméně času," řekl vítěz sedmi letošních titulů, který už získal s loňským finále Davisova poháru 41 výher v řadě.

"Přemýšlím vždy jen o nacházejícím utkání a nikdy o rekordu. Opravdu, neuvažuji o tom, kde až tahle úžasná série skončí, což je důležité pro klidnou hlavu," řekl Srb.

Utnout Djokovičovu sérii neporazitelnosti by mohl Del Potro. Vítěz US Open 2009 a předloňský semifinalista Roland Garros se loni podrobil operaci zápěstí a navíc ho trápila kyčel. Klesl na 485. místo světa, ale letos slaví comeback mezi elitu. Vyhrál turnaje v Delray Beach a na antuce v Estorilu a dere se žebříčkem vzhůru - už je na 26. místě.

Argentinský tenista Juan Martín Del Potrofoto: Reuters/Benoit Tessier

"Bude to s Novakem krásný zápas a zvláštní příležitost si zahrát proti skvělému hráči. On je favoritem, ale já se budu rvát o postup," vyhlásil Argentinec.

A co na příštího soupeře řekl Djokovič? "No, bude to velká výzva pro nás oba. Je to fantastický tenista, který patří do světové pětky, a jsem si jistý, že se tam velice rychle vrátí, protože má úžasné údery a vynikající servis," chválil Djokovič Del Potra.

Del Potrovu šanci výrazně potrápit a možná i porazit Djokoviče cítí celý tenisový svět. "Určitě má naději a doufám, že se tak třeba stane," netajil se Švýcar Roger Federer svým názorem, že by rád viděl Djokoviče na kolenou. "Kdyby nebyl Del Potro zraněný, možná by French Open před rokem vyhrál," uvažoval Federer.

"Del Potro hraje jako v době svého triumfu na US Open a jeho zápas s Djokovičem bude jako souboj těžkých vah v boxu. Prostě klasika," řekl Brit Greg Rusedski.

Reklama