Hlavní obsah

Kvitovou, Hradeckou a Rosola čeká v Paříží boj o 3. kolo

PAŘÍŽ

Na tenisovém Roland Garros se ve čtvrtek představí zbylí tři čeští zástupci ve dvouhře. Jako první k zápasu druhého kola nastoupí devátá nasazená Petra Kvitová, která bude na kurtu číslo 1 plnit roli favoritky proti Číňance Čeng Ťie. Zatím spolu hrály jednou, loni ve Wimbledonu, a Kvitová zvítězila ve třech setech.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Tenistka Petra Kvitová na French Open

Článek

Naopak další dva čeští tenisté budou v pozicích papírových outsiderů. Lucie Hradecká se pokusí vyzrát na turnajovou patnáctku Němku Andreu Petkovicovou, kterou v dosavadních třech vzájemných duelech vždy porazila. Na antuce však spolu ještě nehrály, navíc Němka letos zaznamenala velký výkonnostní vzestup.

Na kurt číslo dvě po nich nastoupí jako čtvrtí v pořadí Lukáš Rosol a osmý nasazený Rakušan Jürgen Melzer, které dělí ve světovém žebříčku 103 míst. Utkají se poprvé v kariéře.

Čtvrteční program (začátky v 11:00):
Kurt Philippa Chatriera: Rusová (Niz.) - Clijstersová (2-Belg.), Murray (4-Brit.) - Bolelli (It.), Šarapovová (7-Rus.) - Garciaová (Fr.), Simon (18-Fr.) - Chardy (Fr.).
Kurt Suzanne Lenglenové: Ramos (Šp.) - Söderling (5-Švéd.), Li Na (6-Čína) - Solerová (Šp.), Nadal (1-Šp.) - Andujar (Šp.), Parmentierová (Fr.) - Azarenková (4-Běl.).
Kurt č. 1: 1. zápas Kvitová (9-ČR) - Čeng Ťie (Čína).
Kurt č. 2: 3. zápas Hradecká (ČR) - Petkovicová (15-Něm.), poté Rosol (ČR) - Melzer (8-Rak.).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články