Hlavní obsah

Tenisový challenger v Prostějově ozdobí Španěl Robredo

PROSTĚJOV

Minimálně osm tenistů z první světové stovky se představí od pondělí v osmnáctém ročníku challengeru v Prostějově. Pořadatelům se už podařilo získat bývalou světovou pětku a nyní 31. hráče žebříčku ATP Španěla Tommyho Robreda. Další hvězdy, které mají možnost získat divokou kartu, do soboty loví na Roland Garros manažer turnaje Jaroslav Navrátil.

Foto: Ross Swanborough, ČTK/AP

Španělský tenista Tommy Robredo

Článek

Robredo měl potíže se svalem, proto nestartoval v Paříži. "Chce se rozehrát na antuce a netroufá si na pětisetové zápasy. Proto dal před turnajem v Halle přednost Prostějovu," uvedla ředitelka turnaje Petra Píchalová-Langrová na adresu vítěze deseti turnajů ATP.

Pořadatelé na dnešní tiskové konferenci odtajnili, které bývalé hvězdy se objeví v exhibici před finálovým utkáním v sobotu 4. června dopoledne. "Loni byl obrovský zájem o exhibici Ivana Lendla s Jiřím Novákem. Nyní jsme se vrátili ke smíšené čtyřhře. V ní se představí Lendl s Hanou Mandlíkovou a jejich soupeři budou Miloš Mečíř s Janou Novotnou," uvedl majitel pořádající společnosti TK PLUS Miroslav Černošek.

Při zahájení turnaje budou na golfu ve Slavkově společně s nejrychlejším mužem planety Jamajčanem Usainem Boltem soutěžit v odpalech Lendl, hokejista Jaromír Jágr a tenista Tomáš Berdych, který absolvuje celý golfový turnaj na 18 jamek.

Berdycha, který vypadl nečekaně už v prvním kole Roland Garros, chtěli organizátoři i v Prostějově, ale nepochodili. "Na challengeru nesmí startovat hráči z první světové desítky a výjimku jsme nedostali," vysvětlila Píchalová-Langrová. "Ovšem jinak bude mít český tenis v Prostějově vynikající zastoupení. Představí se například Radek Štěpánek, Jaroslav Pospíšil, Ivo Minář, Lukáš Rosol a také trojnásobný vítěz a obhájce prvenství Jan Hájek," dodala.

S rozdáním volných karet budou pořadatelé čekat do soboty. Jsou předběžně domluveni s několika tenisty, všichni jsou ale stále ještě ve hře v Paříži. Týká se to například i třináctého hráče světa Rusa Michaila Južného, nabídku dostal také Němec Florian Mayer, 21. na žebříčku.

Reklama

Související témata: