Hlavní obsah

Tenista Rosol: Životní forma? Už to tak vypadá

PAŘÍŽ/PRAHA

V pavouku mužské dvouhry na Roland Garros se zatím o největší senzace starají čeští tenisté. Zatímco šestý nasazený Berdych šokoval porážkou s francouzským kvalifikantem Robertem, 25letý Lukáš Rosol také jako kvalifikant vyřadil ve druhém kole ze hry turnajovou osmičku.

Foto: ČTK/AP

Lukáš Rosol bojuje na French Open s Rakušanem Jürgenem Melzerem.

Článek

Jak se vám vstávalo po zápase s Rakušanem Melzerem? Bolelo celé tělo?

Dá se říct. Já toho moc nenaspal, asi tři hodinky. Po zápase jsem cítil jen euforii, až pak se tělo začalo trochu ozývat.

Na antuce vypadáte hodně sebevědomě. Hrál v tom velkou roli vyhraný květnový challenger na Štvanici, kde jste porazil i Benneteaua a Gonzaleze?

Je to možné. Zvládl jsem tam uhrát pár koncovek, od té doby se mi daří. A jestli mám životní formu? Už to tak nejspíš vypadá…

Některé fanoušky zaskočilo vašich 100 nevynucených chyb za zápas, je to daň za nátlakový tenis?

Když hrajete dva sety, tak je chyb třeba třicet, čtyřicet. Za pět setů už se to nasčítá. Ale taky jsem měl 70 vítězných úderů, na vyhrané výměny to bylo 200:198. To rozhodlo.

V sobotu jdete ve třetím kole na 31letého Argentince Chelu, který patří k nejstarším hráčům na okruhu ATP. Může to být vaše výhoda?

Zase je o dost zkušenější… Ale dá se s ním určitě hrát. Není to Nadal.

V zápase s Francouzem Rogerem-Vasselinem jste se trochu hecoval s domácími diváky. Jak vám vyhovuje pařížské publikum?

Neřekl bych, že hecoval. Tady jsou fanoušci perfektní, na mých zápasech bylo plno. Přišli se podívat i Jágr s Hudlerem. To mě taky potěšilo.

Posunete se do deváté desítky žebříčku ATP. Byl to před French Open váš cíl?

Já si říkal, že tak za jeden dva turnaje bych mohl být ve stovce. Ale nesvazoval jsem se tím. Hlavně bych rád pravidelně hrál grandslamy a usadil se stabilně v první šedesátce žebříčku.

A Davis Cup, ten vás neláká?

Určitě ano, ale to se musíte zeptat kapitána Navrátila. Nezáleží to jen na mně.

<tbody><tr class="invert"><td>Sobotní program French Open (začátky v 11:00)</td></tr><tr><td><strong>Kurt Philippa Chatriera:</strong> Vinciová (30-It.) - Azarenková (4-Běl.), Nadal (1-Šp.) - Veič (Chorv.), Fish (10-USA) - Simon (18-Fr.), Šarapovová (7-Rus.) - Chan Yung-jan (Tchaj-wan). </td></tr><tr><td><strong>Kurt Suzanne Lenglenové:</strong> Li Na (6-Čína) - Cirsteaová (Rum.), Murray (4-Brit.) - Berrer (Něm.), Wickmayerová (21-Belg.) - A. Radwaňská (12-Pol.), Mayer (Arg.) - Söderling (5-Švéd.). </td></tr><tr><td><strong>Kurt č. 7:</strong> Kingová (USA) - <strong><em>Kvitová</em></strong> (9-ČR), Chela (Arg.) - <strong><em>Rosol</em></strong> (ČR). </td></tr></tbody>

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori